Umbrela „inteligentă” te avertizează când urmează să plouă

Umbrela inteligentă te avertizează când urmează să plouă

Într-o lume în care totul e conectat, de ce nu ar sta lucrurile la fel și cu umbrelele?

Oombrella e o umbrelă care te alertează când urmează să plouă, chiar înainte să ieși din casă. Momentan e în stadiul de proiect pe Kickstarter și aproape a atins pragul de 59.000 de euro și, dacă ar ajunge să fie comercializată, probabil ar costa 64 de euro, ceea ce ar fi cam mult pentru o umbrelă, fie ea și inteligentă.

Dezvoltatorii Oombrela au încercat câteva artificii, pentru a o face să merite banii: au făcut-o suficient de rezistentă încât să nu te trezești cu ea dată peste cap la un vânt mai puternic, i-au conceput un design strălucitor și poate fi folosită și ca suport pentru GoPro sau cameră foto obișnuită. În mâner, se află o mini-stație cu senzori care pot detecta temperatura, presiunea, umiditatea și chiar și lumina. Toate aceste funcții pot fi măsurate grație unei conexiuni prin Bluetooth cu smartphone-ul.

Compania din spatele Oombrela are în spate o platformă meteo, numită Wezzoo, care are cam 200.000 de utilizatori. Aplicația folosește un sistem care poate să te avertizeze cu 15 minute înainte să plouă. O altă funcție ar fi „nu mă uita”, care nu te lasă să îți pierzi umbrela, notificându-te dacă te afli la o distanță prea mare. Mai mult decât atât, Oombrela are și funcții sociale. Poți vedea statisticile ultimei tale excursii ploioase, unde ai mers, cât de mult ai folosit umbrela și cum a fost vremea, cu toate detaliile de rigoare. De asemenea, poți repera alți utilizatori de Oombrela, iar atunci când primești un mesaj sau un apel, mânerul are un mic led care se activează. Asta în cazul în care nu ai auzit telefonul și smartwatch-ul nu îți este suficient. Și în cazul în care ești dispus să plătești 64 de euro pentru o umbrelă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: