Uită de telefoanele Nokia: compania s-ar putea îndrepta spre viitorul medicinei

Uită de telefoanele Nokia: compania s-ar putea îndrepta spre viitorul medicinei

Francezii de la Withings ar putea fi achiziționați de către Nokia în viitorul apropiat.

Prin intermediul unui comunicat oficial, finlandezii de la Nokia au anunțat că își doresc să achiziționeze Withings, o companie din Franța specializată în dispozitivele electronice care pot monitoriza sănătatea unei persoane. În urma acestei afaceri, Nokia își va întări poziția pe piața dispozitivelor purtabile și a celor fitness, Withings lansând în trecut o serie de gadgeturi interesante

Dintre acestea, se remarcă Activite, care, deși nu este un smartwatch în toată regula, ci mai degrabă un hibrid, combină eleganța clasică a unui ceas normal, cu capacitățile de tracking și monitorizare ale unui FitBit. Aplicația Health Mate, de exemplu, vă ține la curent cu activitățile zilnice și vă va monitoriza și în timpul somnului. Dotat cu un senzor de mișcare și accelerometru pe trei axe, aparatul este rezistent la apă și este compatibil cu orice sistem de operare Android și iOS.

Anul trecut, Nokia a preluat Alcatel-Lucent pentru 15 miliarde de euro. Noua entitate valorează în jur de 40 de miliarde de euro și este controlată în proporție de 66,5% de Nokia. De cealaltă parte, Alcatel deține în prezent 33,5%. Condiția cea mai importantă pusă atunci de statul francez celor de la Nokia a fost să nu reducă personalul Alcatel-Lucent dincolo de țintele deja stabilite de companie prin planul său de reorganizare.

În anul 2013, finlandezii de la Nokia încheiau un contract cu Microsoft în urma căruia divizia de mobile plus alte 8.500 de patente au fost transferate către gigantul din Redmond. De asemenea, acesta are dreptul exclusiv de a se folosi de brandul Nokia pe telefoane până în acest an 2016. Despre planurile companiei s-a vorbit mult în ultimele luni de zile, însă, până acum, nimeni nu știe cu exactitate ce drum va alege Nokia. S-a spus ca Nokia ar urma să revină pe piața telefoanelor mobile, iar la un moment dat, a fost adus în discuție chiar și subiectul realității virtuale. Rămâne de văzut, totuși, dacă aceste vor fi confirmate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: