Uber ”încurcă” datele în calendar: face publică păcăleala de 1 aprilie cu o zi înainte

Uber ”încurcă” datele în calendar: face publică păcăleala de 1 aprilie cu o zi înainte

Uber s-a gândit să reinventeze mobilitatea urbană, într-un mod în care nimeni nu a făcut-o până acum: oferind transport cu lama, în loc de tradiționalul taxi. 

Aparent, asta s-ar întâmpla mâine, 1 aprilie, în intervalul 12:00 – 14:00. „Astfel, pe lângă uberX, UberSELECT sau Uber Child Seat, vineri veți putea comanda o lamă – tariful pentru o călătorie este la fel cu cel de pe uberX, de 1,65 lei pe kilometru, 0,28 lei pe minut și un tarif de bază de 1,65 lei. Estimăm că o cursă între Piața Victoriei și Piața Unirii va fi între 12 și 16 lei, în funcție de trafic și de viteza lamei care acceptă comanda”, este specificat în comunicatul de presă. Lista cu informații utile despre cel mai neconvențional mijloc de transport din istorie e, de asemenea, un deliciu:

UberLama - informatii

Dacă încă nu ți-a sunat clopoțelul când ai citit „1 aprilie”, poate se întâmplă acum. În mod evident, oricât de simpatice ar fi lamele, nu prea există nicio șansă să te plimbi prin oraș călare pe un exemplar mâine. Cel puțin, nu prin intermediul serviciului Uber. Gluma ar fi putut fi foarte amuzantă și nu contestăm nicio clipă faptul că cei de la Uber stau foarte bine cu promovarea și strategiile de marketing. Totuși, ar fi fost o idee mai bună să trimită comunicatul mâine, dat fiind faptul că Ziua Păcălelilor e asociată cu data de 1 aprilie, nu 31 martie. În plus, poate ar fi fost mai plauzibil dacă în loc de lamă, ar fi ales un animal de pe plaiurile mioritice. Poate un cal, un măgar sau un bou.

Update: evident, am avut dreptate în legătură cu faptul că nu te vei plimba cu lama prin București. Totuși, cei de la Uber nu au glumit în totalitate: șoferul care acceptă comanda uberLAMA vă va duce în incinta clădirii ArtMark, unde se află o lamă de la Fundația Adăpost pentru Cai Steaua Speranței, care așteaptă să fie fotografiată și alintată. Puteți să o cunoașteți în social media înainte, pentru că are o pagină personală.

Citește și: