Uber ar putea trimite în curând elicoptere la comandă

Uber ar putea trimite în curând elicoptere la comandă

Uber e acea companie care nu pare să se oprească vreodată din uimit clienți. Cum ar fi ca, în loc de taxi, să poți comanda un elicopter?

Un vis frumos, ai putea spune. Dar se pare că Uber a încheiat un parteneriat cu Airbus, cunoscuta companie constructoare de avioane și nu numai, cu scopul de a transforma fantezia cu comanda de elicopter în realitate. Deja a lansat un serviciu cu comenzi de bărci în Istanbul, ceea ce e foarte bine. Serviciul de ride-sharing nu se va rezuma doar la banalele mașini.

Uber a oferit curse cu elicoptere în trecut, dintre care putem aminti zborurile UberChopper între Manhattan și Hamptons în 2013. Cel mai nou proiect va fi lansat la Sundance Film Festival în Utah în această săptămână, dar nu va fi ieftin.

Costurile pentru utilizare elicopterelor Uber în trecut au început de la câteva sute bune de dolari și au urcat la câteva mii. Nu avem detalii adiționale, dar într-un interviu pentru The Wall Street Journal, Tom Enders, CEO-ul Airbus, a spus că e un proiect-pilot și că vor să vadă cum va merge. Nu știm nici dacă va fi valabil și în România, dar cu siguranță ar fi drăguț să avem posibilitatea de a face comandă de elicopter. Chiar dacă va fi foarte scump.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: