Uber ar putea să te taxeze pentru întârzieri

Uber ar putea să te taxeze pentru întârzieri

Americanii testează în prezent o nouă politică, prin care clienții sunt taxați dacă șoferul îi așteaptă prea mult timp.

Întârzierile unor clienți se pare că i-au determinat pe cei de la Uber să ia măsuri serioase. Astfel, compania a ajuns să testeze o politică nouă conform căreia aceștia ar putea taxați în cazul în care șoferii sunt nevoiți să aștepte o perioadă prea mare de timp. După cum scriu cei de la Android Authority, în cazul în care cel care a comandat mașina întârzie mai mult de două minute, va fi taxat pentru fiecare minut.

Publicația menționează, de asemenea, că Uber ar putea reduce perioada pe care fiecare utilizator o are la dispoziție pentru a amâna cursa. Mai exact, aceasta ar urma să fie de doar două minute, în loc de cinci. Desigur, schimbarea aceasta este una mult mai puțin importantă decât cea legată de întârzieri. Noua măsură nu trebuie confundată, însă, cu penalizarea care se aplică în cazul în care șoferul trebuie să aștepte mai mult de 5 minute.

Pentru moment, politica este testată doar în patru orașe din Statele Unite ale Americii: New York, New Jersey, Dallas și Phoenix. Faza de testare se va extinde pe parcursul următoarelor săptămâni, iar în cazul în care va avea succes, Uber probabil o va extinde și în alte piețe. Desigur, având în vedere toatele elementele care pot interveni, două minute ar putea fi prea puține. Unii clienți au atras atenția asupra faptului că nici șoferii Uber nu ajung întotdeauna la timp, iar în anumite situații, ei ajung la destinație cu mult înainte ca notificarea să fie trimisă către client.

În București, după cum probabil știți deja, Uber a modificat recent tarifele. După ce, în urmă cu câteva luni, anunța că tarifele pentru utilizatorii din capitală vor crește de la 1,39  lei pe km la 1,65 lei pe kilometru, compania a dat înapoi, iar acum propune prețuri mai mici pe kilometru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: