Uber ar putea oferi servicii de ambulanță

Uber ar putea oferi servicii de ambulanță

În capitala Americii, mașinile Uber ar putea înlocui ambulanțele în viitorul apropiat.

În ultimii ani, cele mai mari aglomerații urbane din Statele Unite ale Americii au avut parte de o creștere a numărului de apeluri de urgență efectuate către serviciul 911. Din păcate, foarte multe dintre acestea sunt cazuri care nu ar necesita în mod normal prezența unei ambulanțe, întrucât nu ar fi considerate urgențe în adevăratul sens al cuvântului.

În prezent, operatorii care primesc apelurile trimit o mașină către o persoană care a apelat 911, indiferent de gravitatea situației. În condițiile în care numărul de apeluri a crescut constant în ultimii ani, ambulanțele au fost din ce în ce mai solicitate, iar oficialii se văd acum nevoiți să ia în considerare măsuri alternative pentru rezolvarea problemei.

În Washington DC, de exemplu, ei au luat în considerare folosirea serviciilor oferite de către Uber. Compania americană a încheiat deja contracte cu autorități din diverse state, conform cărora poate oferi asistență bătrânilor sau îi poate transporta pe aceștia la medici. De asemenea, în prezent este luată în considerare posibilitatea includerii unor asistenți medicali în cadrul centrelor de preluare a apelurilor de urgență, pentru a se stabili cu exactitate importanță fiecărei situații în parte.

În cazul în care nu este necesară trimiterea unei ambulanțe, s-ar putea apela la o mașină Uber, care ar urma să transporte pacientul către un cabinet medical, nu către secția de urgențe. Desigur, pentru a funcționa așa cum trebuie, un asemenea sistem trebuie să se bazeze pe oameni care pot evalua fiecare situație într-un mod corespunzător.

Desigur, o altă problemă importantă este legată chiar de resursele alocate serviciului 911, considerate a fi insuficiente de către foarte mulți experți din Statele Unite. Din câte se pare, o echipă analizează în prezent posibilitatea folosirii mașinilor Uber pentru urgențe și ar putea oferi recomandări la începutul anului următor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: