07 oct. 2016 | 12:40

Transformă bătrânul Nokia 1100 într-un smartwatch

ACTUALITATE
Transformă bătrânul Nokia 1100 într-un smartwatch

Dacă vrei să îți cumperi un smartwatch, ai zeci și chiar sute de opțiuni la dispoziție, dar ce-ar fi să-ți creezi propriul ceas inteligent dintr-un Nokia 1100.

Smartwatch-urile au devenit destul de populare în ultima perioadă și continuă să se afirme pe piața device-urilor inteligente, mulțumită funcțiilor de integrare cu telefoanele pe care le folosim zi de zi.

Există o mulțime de variante de smartwatch-uri pe care le putem cumpăra, începând cu produse ieftine, în valoare de câțiva dolari și de calitate discutabilă și mergând până la device-uri high-end produse de companii de top. Firește, există și alternativa de a-ți face singur propriul ceas.

Poate sună complicat și la un moment dat, s-ar putea chiar să devină astfel, dar rezultatul este destul de interesant și e un proiect foarte bun pentru pasionații de electronică. Telefonul a fost ales pentru că oferă majoritatea componentelor de care un smartwatch are nevoie: un ecran mic și un motor de vibrații pentru notificări, dar și pentru faptul că era un device la îndemâna creatorului.

Daniel Davis este creatorul acestui smartwatch. Pasionatul de tehnologie a postat pe YouTube un tutorial în trei părți în care explică modul de realizare al acestui mic ceas inteligent.

Ceasul în sine se bazează pe o placă de bază Arduino și funcționează în interiorul unei carcase ce a fost realizată cu ajutorul unei imprimante 3D. În interiorul carcasei se mai găsesc un modul Bluetooth și o baterie de 3,7 volți, relatează theverge.com.

Smartwatch-ul creat din Nokia 1100 este complet funcțional și primește notificări de mesaje text și apeluri. reușind să dea o nouă utilitate bătrânului telefon care a fost prezent peste tot în 2003.

Într-adevăr, ceasul creat astfel este un pic cam gros decât smartwatch-urile deja existente pe piață, dar lucrurile se pot îmbunătăți,  folosind o baterie mai subțire și o placă de circuite pe care componentele se pot monta direct, rezultând un ceas mai subțire.