Toshiba cere înapoi 100.000 de baterii de laptop defectuoase

Toshiba cere înapoi 100.000 de baterii de laptop defectuoase

Deși este puțin probabil să vă aflați în posesia unui laptop Toshiba, dacă răspunsul este afirmativ, ar fi bine să vă asigurați că nu folosiți o baterie potențial periculoasă.

A fost o perioadă foarte mare în care laptopurile Toshiba au fost foarte populare și, în continuare, se comercializează la nivel global. Ca urmare, pentru că este foarte probabil ca și în țara noastră să existe utilizatori afectați de un call-back din partea producătorilor, ar fi bine să cunoașteți foarte bine detaliile acestui program inițiat în urmă cu câteva zile.

Un număr de aproximativ 100.000 de baterii de notebook produse de Panasonic pentru laptopurile Toshiba trebuie să se reîntoarcă la producător. Acestea sunt prezente în sisteme din fiecare gamă a companiei, Portege, Satellite sau Tecra și au potențialul să explodeze sau, pur și simplu, să înceapă să se topească treptat împreună cu riscuri potențiale foarte grave. În total, aproximativ 39 de serii de sisteme portabile sunt afectate, iar dacă vă aflați în posesia unuia dintre ele ar fi bine să vă asigurați că urmați toți pașii pentru a vă schimba bateria.

Momentan, pe întregul mapamond, nu au fost anunțate dezastre provocate de baterii din sisteme Toshiba. În schimb, pe diverse forumuri online, mai mulți utilizatori s-au plâns de supraîncălzire a respectivei componenete. Pentru a ști dacă sunteți afectați, îndepărtați bateria din laptop și verificați dacă numărul serial începe cu G71C. În cazul în care, răspunsul este afirmativ, iar acel cod, în cazul vostru, este foarte similar cu cel din imaginea de mai jos, ar fi bine să trimiteți bateria la Toshiba, respectând informațiile de la această adresă, pentru a primi în schimb una nou complet gratuit.

Cât timp folosiți un laptop fără baterie, ar trebui să-l țineți conectat în permanență la priză și să vă asigurați că nu loviți cablul de alimentare, pentru că în cazul în care s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică, veți pierde tot ce ați lucrat fără a fi salvat în prealabil.

Toshiba Baterii

Citește și: