Cine conduce topul vedetelor care vă pun PC-ul în pericol

Cine conduce topul vedetelor care vă pun PC-ul în pericol

Ar putea părea o glumă menită să genereze trafic, dar se pare că cei de la McAffee iau foarte în serios topul vedetelor care vă pun anual PC-ul în pericol. 

Cu toții știm că nu toate rezultatele de pe Google duc spre site-uri cu conținut legal sau bine intenționat. Există rezultate malițioase, există multe site-uri cu conținut piratat și un set infim de pagini web informative. În privința vedetelor, de exemplu, cei de la McAfee au descoperit un trend foarte interesant inițiat de hackeri. Optimizate pentru a apărea printre primele rezultate la căutarea unor vedete sunt site-uri care vă pun PC-ul în pericol. Acestea se pot reflecta în instalarea de malware, adware și junkware. Cu alte cuvinte, dacă nu aveț grijă pe ce dați click atunci când căutați numele unei vedete întregite, riscați să vă infectați computerul.

[readmore]

Topul vedetelor care vă pun PC-ul în pericol, realizat de McAfee, deși pare greu de crezut, a ajuns la a zecea ediție și include un amalgam de nume mai mult sau mai puțin populare în țara noastră. Deși statisticile care au dus la formarea acestui clasament variază foarte mult de la o persoană la alta, un lucru este sigur. E foarte important să fiți un pic mai precauți, decât sunteți oricum, dacă doriți informații despre unul sau una dintre aceste personalități.

Pe primul loc se află Amy Schummer, 16,11% dintre rezultatele la o căutare pe Google cu numele ei ducând la potențiale infecții și probleme de stabilitate a sistemului. În mod complet nesurprinzător, pe poziția a doua se află Justin Bieber cu 15%. Locul trei, cu același procent de rezultate periculoase este ocupat de Carson Daly și Will Smith cu 13,44%. Rihanna este pe patru cu 13,33% și Miley Cyrus este pe cinci cu 12,67%. Chris Hardwick are 12,56%, Daniel Tosh 11,56%, iar Selena Gomez și Ke$ha sunt la egalitate cu 11,11%.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo