Top cele mai proaste jocuri inspirate de filme

Top cele mai proaste jocuri inspirate de filme
10:29 28.10.2016

Cele mai proaste jocuri inspirate de filme sunt doar câteva dintre titlurile pe care nu ar trebui să le încercați vreodată.

Jocurile realizate pe baza unor producții cinematografice nu au avut niciodată foarte mult succes. Desigur, au existat unele excepții, precum unele titluri Alien sau GoldenEye 007, dar în acest articol vă vom prezenta doar cinci dintre cele mai proaste jocuri inspirate de filme. Iar primul din lista noastră este unul de care, cel mai probabil, foarte puțini au auzit.

Cele mai proaste jocuri inspirate de filme – Fight Club

Prima regulă a jocului Fight Club este să nu vorbești niciodată despre jocul Fight Club. Nu pentru că ar avea vreo valoare importantă, ci pentru că este atât de slab și lipsit de originalitate, încât niciun fan al filmului sau al cărții lui Palahniuk nu merită să vadă așa ceva. Jocul include o poveste, în care utilizatorii au ocazia de a controla un personaj nou și în care pot lua parte la câteva scene pe care le-am putut vedea și în film. Însă pe creatori i-a interesat atât de puțin de universul respectiv, încât au decis să-l includă chiar și pe unul dintre membrii trupei Limp Bizkit printre personajele accesibile.

Pe cât de complex a fost filmul, pe atât de banal este acest joc. De fapt, cele două producții par a se adresa unor audiențe extrem de diferite, astfel că persoanele interesate de unele dintre cele mai complexe probleme sociale și de satiră probabil că nu vor fi impresionate de scenele de luptă repetitive și prost realizate din joc. Cât despre grafică, aceasta lasă mult de dorit. Dacă vă uitați cu atenție la Tyler, veți vedea că nu seamănă aproape deloc cu personajul din film.

Ce spun mulți în ziua de azi nu este că jocul ar fi putut fi mai bun, ci că acesta nu ar fi trebuit să existe. A noua regulă Fight Club: nu crea vreodată un joc inspirat de Fight Club. Asta pentru a nu fi părtaș la crearea unuia dintre cele mai proaste jocuri inspirate de filme.

Enter the Matrix

Enter the Matrix ar fi trebuit să fie un titlu de excepți, însă nu a sfârșit decât prin a fi catalogat drept o copie prost realizată a Max Payne. Nici măcar faptul că frații Wachowski s-au ocupat de scenariu nu a putut să salveze acest titlu de la eșec, care a primit review-uri extrem de slabe atât din partea publicațiilor, cât și din partea utilizatorilor de rând. De fapt, unul dintre motivele pentru care acesta a fost criticat a fost faptul că nu le permitea oamenilor să intre în pielea lui Neo, de departe cel mai interesant personaj din universul respectiv.

În ciuda faptului că nu era finisat, controlurile nu erau extrem de accesibile, iar acțiunea era extrem de repetitivă, creatorii au reușit să vândă în jur de cinci milioane de copii al jocului.

Cele mai proaste jocuri inspirate de filme – Iron Man

Iron Man a sfârșit prin a fi inclus printre cele mai proaste jocuri inspirate de filme deoarece Sega nu a avut suficient de multă imaginație încât să evite acțiunea repetitivă. De asemenea, gradul de dificultate este de-a dreptul enervant în anumite momente. Unii inamici sunt atât de greu de învins, încât, într-unele momente, jocul pare de-a dreptul imposibil. Și, la fel ca titlul menționat mai sus, Iron Man a avut probleme mari cu controlurile. Dar în condițiile în care Enter the Matrix a debutat în 2003, dezvoltatorii au avut cinci ani de la dispoziție, în care ar fi trebuit să învețe din greșelile celorlalți.

Tomorrow Never Dies

GoldenEye 007 a fost un caz fericit. Jocul acesta a reprezentat un succes de proporții pentru cei de la Rareware, reușind să ajungă pe lista unora dintre cele mai bune shootere din toate timpurile, alături de titluri precum cele din seriile Quake, Half-Life și Unreal Tournament. Din păcate, nu același lucru poate fi spus și despre Tomorrow Never Dies.

Black Ops Entertainment și EA au abandonat aproape tot ceea ce făcuse din GoldenEye un titlu de succes și au creat un shooter third-person care, în ziua de azi, se regăsește în aproape fiecare listă cu cele mai proaste jocuri inspirate de filme. De parcă faptul că au eliminat multiplayer-ul nu era suficient de rău, dezvoltatorii au implementat și o grafică extrem de slabă, chiar și după standardele din acele zile.

Cele mai proaste jocuri inspirate de filme – Aliens: Colonial Marines

Aliens: Colonial Marines a fost anunțat drept un titlu AAA, care ar beneficia de o grafică de excepție. Rezultatul? Un joc dezastruos, care nu a livrat aproape nimic din ceea ce fusese promis, determinându-i pe unii oameni să-i dea în judecată pe cei de la SEGA și Gearbox pentru publicitate falsă. După o serie de patch-uri, creatorii au reușit să rezolve unele probleme, însă majoritatea oamenilor își creaseră deja o impresie în legătură cu Aliens: Colonial Marines, joc care va fi inclus mult timp în topurile cu cele mai proaste jocuri inspirate de filme.