Titanic 2 se va lansa pe apă în 2018 și va sta departe de Oceanul Atlantic

Titanic 2 se va lansa pe apă în 2018 și va sta departe de Oceanul Atlantic

Cred că s-a scris, filmat și vorbit despre Titanic în istorie mai mult decât ar merita să îndure cineva într-o viață de om. Chiar și așa, se pare că nu e destul.

Pentru că lumea nu pare să se sature de Titanic, aparent ne vom bucura de o copie a primului Titanic, numit Titanic 2, în timpul vieții aceleiași generații care a vizionat filmul ”Titanic” acum 19(!) ani. Ironia face că acest film a generat mai mulți bani și mai multă popularitate pe seama vasului scufundat decât a reușit vasul propriu-zis să facă atâta vreme cât a plutit pe apă.

Pachebotul Titanic s-a scufundat acum mai bine o sută de ani, în primăvara lui 1912, în apele reci ale Atlanticului de Nord chiar în cursa inaugurală dinspre Southampton către New York. Deși moartea celor 1514 de persoane a fost o tragedie la vremea respectivă, evenimentul a fost uitat destul de rapid, de vreme ce imediat la doi ani de la scufundarea vasului, Primul Război Mondial avea să înceapă, iar tragediile ce i-au urmat vor face din scufundarea Titanicului să pară un simplu eveniment nefericit.

Titanic 2 se va lansa la apă în 2018 și va sta departe de Oceanul Atlantic

Probabil că fenomenul ”cosmic” care a readus la viață tot ce a însemnat vasul Titanic în atenția publicului a fost filmul ”Titanic” din 1997 al lui James Cameron care s-a lansat prin intermediul unei campanii de marketing extrem de agresive care pur și simplu sufoca publicul cu tot felul de referințe și detalii legate de vasul ghinionist și relația de dragoste dintre cei doi protagoniști ai peliculei. Filmul a fost un asemenea fenomen la vremea respectivă și, aparent, e în continuare, că aproape avem impresia că am călătorit noi pe Titanic și nu ne-am uitat la un film marketizat până la sufocare.

Titanic 2 se va lansa la apă în 2018 și va sta departe de Oceanul Atlantic

Ei bine, omenirea e mai grea de cap când vine vorba de a lăsa vestigiile trecutului să rămână la locul lor, așa că  firma care a construit vasul original din 1912, Blue Star Line, a decis să construiască o replica relativ exactă a pachebotului scufundat. Acesta urmează să fie lansat la apă în 2016 ca apoi să efectueze prima sa călătorie pe ruta China-Dubai în 2018. Așa cum v-ați aștepta, clona lui Titanic se va ține departe de Oceanul Atlantic și mai ales de toate obiectele de gheață care nu pot încăpea într-un pahar de whiskey. Așadar, vasul va pluti în Oceanul Indian, loc unde cu siguranță nu se vor mai găsi icebergi.

Titanic 2 se va lansa la apă în 2018 și va sta departe de Oceanul Atlantic

Totuși, dacă sunteți cu adevărat pasionați de Titanic, aflați că Titanic 2 va fi cât se poate de asemănător cu versiunea originală, dar numai la suprafață. Toate camerele vor avea sisteme de acomodare moderne, sisteme de evacuare de ultimă generație, navigație digitală prin satelit, radare și cam toată tehnologia de care se bucură un vas de croazieră ultramodern. E clar că Titanic 2 e construit să nu se scufunde niciodată, dar să nu uităm că aceleași presupuneri se făceau și despre primul Titanic acum o sută de ani.

Totuși, nostalgia de a călători cu un asemenea vas devenit starletă costă. Din păcate doar cei cu o extrem de mare dare de mână își vor permite un sejur în timpul călătoriei inaugurale cu Titanic 2, prețul unui bilet fiind de un milion de dolari. Așa că în timp ce pasagerii putred de bogați vor petrece un sejur cu clona unui pachebot care s-a scufundat în mod tragic, tu te vei putea uita încă odată la DiCaprio cum desenează englezoaicele ca pe niște franțuzoaice.

Citește și: