Tim Cook șterge fotografia rușinoasă, dar internetul nu uită

Tim Cook șterge fotografia rușinoasă, dar internetul nu uită

În urma postării unei fotografii de o calitate îndoielnică pe Twitter, CEO-ul Apple a îndurat o serie de comentarii ironice și agresive, iar soluția găsită nu a fost foarte demnă.

Conturile private online ale unor personalități nu sunt chiar private când vine vorba de managementul din spate. Ca urmare, deși Tim Cook a postat pe Twitter zilele trecute, la câteva minute după încheierea Super Bowl, o imagine cât se poate de naturală pentru a felicita echipa câștigătoare, gestul său a fost judecat prin prisma calității imaginii, mai multe decât a intenției din spate. Nu a durat mult până când echipa de marketing a Apple a eliminat respectiva fotografie din feed-ul de Twiiter al CEO-ului și a înlocuit-o cu alta.

Până când schimbul care nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc s-a petrecut, Tim Cook a trebuit să îndure multe comentarii și replici pe Twitter care nu erau măgulitoare. Faptul că presa a preluat imaginea în scurt timp nu a ajutat situația prin care trecea Tim Cook. Fotografia a ajuns să fie folosită în meme-uri și să fie clasificată ca o reclamă pentru performanța îndoielnică a camerei de la iPhone. Unii internauți i-au recomandat călduros să-și cumpere un Samsung pentru a face fotografii mai bune.

La câteva zile după eveniment, agresivitatea aparatului de promovare al gigantului din Cupertino și-a făcut simțită prezența pe mai multe planuri. În primul rând, respectivii au înlocuit imaginea cu pricina, în al doilea rând, au început să banneze trolii și să interzică persoanelor ce au fost agresive anterior accesul la profilul lui Tim Cook.

Trecând peste toate aceste detalii, Tim Cook nu a greșit cu nimic că, într-un moment de entuziasm autentic, a postat o imagine un pic în ceață. Cu toții facem asta. Se pare însă că în cazul său gestul la costat scump în secolul în care trolii online nu dorm niciodată și reușesc să te facă și regreți fiecare gest. Nu cred că se justifica însă banarea unor utilizatori.tim-cook-blocks-followers-twitter