02 iun. 2016 | 16:50

Teorie desprinsă din Matrix: am putea trăi într-un joc video creat de o civilizația superioară

ȘTIINȚĂ
Teorie desprinsă din Matrix: am putea trăi într-un joc video creat de o civilizația superioară

Elon Musk a declarat că și-ar dori să fim personaje într-un joc video.

Probabil că unul dintre cele mai așteptate momente de la Code Conference, evenimente organizat de Re/code, a fost cel în care Elon Musk a luat cuvântul pe scenă. Nici de această dată cei din public nu au ratat ocazia de a-i adresa întrebări extrem de interesante unuia dintre cei mai respectați oameni de afaceri din ziua de azi.

[related]

Astfel, jurnalistul Joshua Topolsky a făcut referire la o teorie conform căreia o civilizație suficient de avansată ar putea crea o simulare, care, la rândul ei, ar putea fi percepută drept realitate de una inferioară. În cazul de față, din păcate, noi am fi civilizația inferioară. Pe scurt, scenariul ar fi, într-un anumit mod, similar celui din seria Matrix.

După cum scriu cei de la Independent, Elon Musk a donat suma enorme de bani pentru a-i ajuta pe cei ocupați cu studiile în domeniul inteligenței artificiale. CEO-ul Tesla Motors a declarat că există o șansă la câteva miliarde ca noi să trăim, într-adevăr, într-o simulare realizată de o civilizația mult mai avansată decât a noastră. El specificat, de asemenea, că își dorește ca acest lucru să fie adevărat, deoarece, în caz contrar, lumea ar putea lua sfârșit la un moment dat.

Pentru a-și susține punctul de vedere, Musk a făcut referire la industria jocurilor video. ”Cel mai puternic argument când vine vorba de prezența noastră într-o simulare este următorul. Cu 40 de ani în urmă avea Pong, un joc cu două patrulatere și un punct. La stadiul acel ne aflam. Acum, după 40 de ani, avem simulări 3D realiste cu milioane de persoane care joacă în același timp și acestea devin din ce în ce mai bune. Iar în curând vom avea realitate virtuală. Dacă iei în calcul orice rată de îmbunătățire, atunci jocurile nu vor putea fi diferențiate de realitate”, a declarat Musk.

El a ținut să specifice că și în cazul unui progres de 1.000 de ori mai încet, tot am ajunge la simulările pe scară largă. Asemenea întrebări există de sute de ani, însă au devenit din ce în ce mai interesante în ultimii ani, odată cu uriașele progrese din domeniul ciberneticii.