18 iun. 2016 | 13:00

Televizorul LG care alungă țânțarii face lumea un loc mai bun

ACTUALITATE
Televizorul LG care alungă țânțarii face lumea un loc mai bun

Probabil că atunci când cumperi un televizor nou te interesezi de rezoluție, de tipul panoului și de funcționalitățile smart ale acestuia. Ei bine, în alte părți ale lumii, există probleme mai importante, iar LG produce un televizor care poate salva vieți.

Cu toate că și pe noi ne sâcâie țânțarii din când în când, nu îi putem considera o amenințare. Cel mult ne alegem cu o bubiță inflamată. Totuși, în India, o pișcătură de țânțar poate însemna infecția cu virusul Zika, cu malarie sau cu denga.

Din  acest motiv, filiala indiană a gigantului sud-coreean LG Electronics a început să vândă televizoare cu o funcționalitate menită să îndepărteze țânțarii purtători de boli.

Tehnologia ”Mosquito Away” implementată în televizor folosește unde ultrasonice, imposibil de detectat de către oameni, dar foarte enervante pentru țânțari, potrivit companiei.

Televizoarele au ajuns pe piața din India joi, iar tehnologia rămâne activă chiar și atunci când televizorul este închisă. Aceeași tehnologie – care a fost certificată și de un laborator independent – a mai fost implementată de LG și în aparate de aer condiționat, dar și în mașini de spălat.

TV-ul antițânțari de la LG este disponibil în două versiuni, una costând 400 de dolari, iar alta 700.

Vorbim despre un model creat special pentru zonele mai săracee, în care riscurile îmbolnăvirii de la înțepăturile de țânțari sunt mari.

Gadgetul nu va rămâne disponibil numai în India, ci va ajunge și în Filipine, dar și în Sri Lanka. Din păcate, locuitorii din Delta Dunării nu vor avea acces la el, deoarece, potrivit unui oficial LG, TV-ul special nu va ajunge și pe alte piețe, cel puțin nu în viitorul apropiat.