Televizoarele moderne consumă mai multă energie decât ți se spune

Televizoarele moderne consumă mai multă energie decât ți se spune

O serie de producători de televizoare de ultimă generație sunt acuzați că oferă rezultate modificate ale consumului de energie al televizoarelor vândute. 

Un raport publicat de către Natural Resources Defense Council (NRDC) vizează trei producători de televizoare, aceștia fiind acuzați că nu oferă informații reale cumpărătorilor cu privire la energia consumată de noile televizoare cu ecrane de înaltă definiție. De asemenea, televizoarele au fost create astfel încât să fie mai eficiente în timpul testelor oficiale, iar rezultatele obținute nu reflectă realitatea întâlnită în cadrul folosirii obișnuite.

Raportul de la NRDC are în vizor televizoare produse de către Samsung, LG Electronics și Vizio. Acești trei producători sunt responsabili pentru faptul că facturile la curent electric ale consumatorilor sunt încărcate cu peste 120 de milioane de dolari din cauza rezultatelor modificate. De asemenea, televizoarele sunt responsabile și pentru mai multă poluare decât în mod normal.

Niciunul dintre producători nu a oferit un răspuns imediat la raportul NRDC. Cu toate acestea, organizația susține că nicio companie nu a negat descoperirile făcute.

”Se pare că anumiți producători importanți au modificat design-urile televizoarelor astfel încât să obțină calificative cât mai bune la testele de eficiență energetică, dar nu se comportă la fel și în casele cumpărătorilor”, afirmă Noah Horowitz, directorul centrului NRDC pentru standarde de eficiență energetică.

Descoperirile sunt bazate pe o analiză de televizoare high-definition cu o diagonală a ecranului de cel puțin 55 de inci, produse în 2015 și în 2016. Estimările cu privire la costurile ridicate ale facturilor la energie electică sunt bazate pe televizoare eu ecrane de peste 32 de inci, menționează slashdot.org.

Studiul a concluzionat că producătorii s-au folosit de anumite metode pentru a influența sistemul și a obține calificative bune ”Energy Star”, influențând în final consumatorii ce se ghidează după astfel de ratinguri pentru a cumpăra un televizor eficient din punct de vedere energetic.

Producătorii nu au încălcat nicio lege manipulând testele, arată raportul, dar s-au folosit de slăbiciuni ale sistemului de măsurare a energiei. Analiza arată că atunci când utilizatorii schimbă setările de imagine presetate din fabrică, modulul de economisire a energiei se dezactivează fără un anunț prealabil, sporind astfel consumul de curent electric.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: