25 feb. 2016 | 16:57

Telefoanele Samsung vor avea în curând o capacitate internă de 256GB

ACTUALITATE
Telefoanele Samsung vor avea în curând o capacitate internă de 256GB

Memoria internă a telefoanelor mobile nu depășește astăzi 128GB. Cum era de așteptat, Samsung se pregătește ca în viitor să crească și mai mult capacitatea de stocare a telefoanelor mobile.

Astăzi, Samsung a anunțat că a început fabricarea în masă a plăcuțelor de memorie integrată, care să aibă o capacitate de 256GB.  Compania coreeană va fabrica aceste noi plăcuțe folosind standardul Universal Flash Storage (UFS) 2.0.

Dacă e să comparăm performanțele acestor plăcuțe de memorie cu SSD-urile SATA de pe PC-uri, putem să aflăm că viteza de citire a informației de pe noile plăcuțe va fi dublă decât de pe piesele de pe PC, însă viteza de scriere va fi mult mai mică, atingând 250MB/s. Noile plăcuțe de memorie vor avea 45,000 IOPS, mai mult decât dublu decât viteza găsită pe memoriile UFS prezente în cipurile de 128GB.

Samsung crede că noile plăcuțe de 256GB vor putea stoca filme 4K, iar prin intermediul interfeței de transfer USB 3.0, viteza cu care informația va putea fi transmisă pe viitoarele telefoane va fi mult mai mare.

Nu se știe când și pe ce modele Samsung plănuiește să implementeze noile memorii, însă cum procesul de fabricație a început, e extrem de posibil să vedem terminale care vor suporta noile cipuri undeva prin toamnă sau chiar iarna anului viitor.