11 mai 2016 | 13:38

Țara în care un miliard de oameni nu au acces la internet

ACTUALITATE
Țara în care un miliard de oameni nu au acces la internet

O țară din Asia găzduiește aproape un sfert din totalul oamenilor fără acces la internet.

Grupul BRICS, alcătuit din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, nu include doar principalele economii în curs de dezvoltare ale lumii, ci și o mare parte din oamenii privați de accesul la internet. Doar India, după cum spun și cei CNET, are aproape un miliard de oameni cărora le lipsește accesul la web. Asta ar reprezenta în jur de un sfert din numărul lor total.

Într-adevăr, cabinetul prim-ministrului Narendra Modi a făcut unele eforturi pentru a rezolva această problemă, însă atunci când ai de-a face cu o populație și o țară de asemenea dimensiuni, lucrurile sunt extrem de dificile. Pentru a vă face o idee mai bună, trebuie să știți că Banca Mondială susține că în jur de 1,3 milioane de oameni trăiesc în India în ziua de azi.

Din câte se pare, rata de adopție a internetului este una foarte mare în rândul companiilor guvernamentale, dar relativ mică în rândul companiilor mici și mijlocii. Un raport efectuat de curând de Banca Mondială susține că o rată de adopție mai mare ar duce la crearea mai multor locuri de muncă și la o îmbunătățire a calității serviciilor publice.

Ceea ce a determinat efectuare unui asemenea raport a fost decizia guvernului indian de a interzice Free Basics de curând. În cazul în care nu știați, Free Basic este inițiativa celor de la Facebook prin care rețeaua socială dorea să ofere acces gratuit unui număr mare de persoane la anumite site-uri de bază. După cum era de așteptat, cei care au contestat programul respectiv au amintit de neutralitatea internetului, principiul conform căruia trebuie permis același nivel de acces la toate serviciile online.

India rămâne țara cu cel mai mare număr de oameni privați de accesul la internet (raportat la populația totală), însă are al treilea cel mai mare număr de cetățeni conectați, fiind depășită doar de China și Statele Unite ale Americii.