Superoameni printre noi: aceste 13 persoane sunt imune la o serie de boli grave

Superoameni printre noi: aceste 13 persoane sunt imune la o serie de boli grave

Scriem despre supereroii pe care îi vedem în filme aproape săptămânal, dar s-ar părea că printre noi există oameni adevărați cu abilități speciale. 

Nu vorbim despre persoane care pot să zboare sau care pot topi lucruri doar uitându-se la ele, ci despre oameni cu sisteme imunitare inedite.

Medicii americani au făcut o descoperire remarcabilă, legată de disfuncțiile genetice, care ar putea deschide calea către tratamente care să salveze vieți.

Savanții au descoperit 13 oameni care par să fie rezistenți la boli severe și bănuiesc că numărul acestora ar fi mai mare. Cei 13 sunt perfect sănătoși, cu toate că poartă mutații genetice legate de bolile copilăriei, anunță Huff.ro.

Toți dintre ei sunt susceptibili de a avea tulburări mendeliene, care pot apărea încă din copilărie și care sunt cauzate de defecte genetice. Pe lista cu tulburări mendeliene se numără fibroza chistică, hemofilia sau albinismul.

Astfel, mai exact, cei 13, a căror identitate nu a fost divulgată, par să fie imuni la boli cu transmitere genetică. Asta poate deschide calea spre tratamente care ar putea salva milioane de vieți omenești.

Găsirea celor 13 s-a bazat pe un studiu care a cuprins peste 589.000 de coduri genetice. Scopul a fost găsirea indivizilor care sunt imuni la diverite afecțiuni transmise genetic.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI