Superman-ul mecanic. Costumul bionic care te ajută să ridici greutăți imense

Superman-ul mecanic. Costumul bionic care te ajută să ridici greutăți imense

Să poți fi un om extrem de puternic este una dintre dorințele secrete ale tuturor bărbaților. Ei bine, corpul nostru poate fi limitat în privința aceasta, dar tehnologia nu.

Canadianul James Hobson a reușit să construiască un costum exoscheletic care să poată ridica obiecte cu greutăți de peste o tonă. Cam cât greutatea unei mașini mici. Acesta a lucrat la astfel de costume de mai bine de un an, timp în care a făcut cunoscut publicului progresul său de a se apropia de costumul lui Iron Man.

Construit din două părți, exoscheletul oferă putere suplimentară atât brațelor cât și picioarelor. Folosind o tehnologie oarecum primitivă, sau mai bine zis ”de bază”, acesta folosește pistoane hidraulice conectate la o baterie externă pe care Hobson o poartă în spate.

Inginer de profesie, canadianul a renunțat la slujba lui de zi cu zi pentru a se dedica proiectului său inedit. Motivația sa a venit după ce costumul a fost prezentat la o emisiune dedicată tehnologiei din Germania.

Merită menționat că proiectul acestuia nu este tocmai unic, inginerii japonezi de la Activelink deja dezvoltaseră încă din 2009 un produs asemănător dedicat mediului industrial.

În orice caz, trendul construcției de costume exoscheletice dedicate îmbunătățirii capacităților corpului uman este la modă printre ingineri, existând informații că și armata Statelor Unite lucrează la un prototip care să amplifice forța mușchilor în situațiile de urgență.

Citește și:
Etichete: