19 ian. 2016 | 18:30

Studioul românesc care ți-a adus Marțianul pe mobil se bucură de succes

ACTUALITATE
Studioul românesc care ți-a adus Marțianul pe mobil se bucură de succes

Amber Studio, cel mai mare studio de gaming independent din România, a început anul 2016 cu un bilanț promițător. Studioul este în plină evoluție, înregistrând o creștere de 138% a cifrei de afaceri, la aproximativ 4 milioane de euro, în cursul anului 2015, raportată la anul precedent. De asemenea, numărul angajaților studioului a crescut cu 128%, urmărind o cifră și mai mare pentru anul ce urmează.

La numai doi ani de la înființare, Amber Studio a ajuns la o creștere considerabilă pentru anul financiar 2015, raportată la anul 2014, în care înregistrase o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de dolari. Pe parcursul lui 2015, portofoliul studioului a cuprins proiecte dezvoltate pe platforme precum iOS, Google Play, Android TV, Smart TV, Amazon și Smartwatch (iOS, Android) și nu numai. De asemenea, o parte din cifra de afaceri a fost realizată cu clienți din zona de IT. Proiectele noi livrate de Amber în zona de IT în 2015 au implicat Platform Conversion, Code Development și Full Fledged Development.

Odată cu cifra de afaceri, startupul românesc a crescut numărul de angajați cu 128%, de la 72 în 2014, la 168 în prezent. Pe măsură ce numărul specialiștilor a crescut, aceștia au participat în programe de training interne precum Game Design Training, Leadership pt juniori : Whylup Open, Programming Internal Training, Arta – red brains and talents si Data Driven Development. O parte dintre aceștia au participat la diverse workshopuri în afara țării în cadrul Game Developers Conference, în San Francisco și Koln. De asemenea, salariul mediu brut în cadrul companiei a crescut cu 6.3%, raportat la ianuarie 2015.

Pentru a susține creșterea constantă, în 2016, startupul plănuiește să mărească echipa cu aproximativ 60 de specialiști, ajungând astfel la 230 de angajați.

“Tot ce investește piața în noi, investim și noi mai departe în oameni și, astfel, în proiectele noastre și în relația cu clienții. Altfel, nu cred că am fi reușit să avem o creștere atât de rapidă în nici 3 ani de zile. Ne focusăm foarte mult pe partea de recrutare, dar și pe proiecte speciale atât pentru noi, cât și pentru piața locală, unul dintre acestea fiind tehnologia VR”, spune Tudor Postolache, Head of QA/QE in cadrul Amber Studio.

Amber Studio a fost lansat acum aproximativ 2 ani, iar printre cele mai importante proiecte la care studioul a lucrat în 2015 se află jocurile Cinderella Free Fall, Little Leader, Star Wars Rebels și The Martian.