Statul român îți oferă un sprijin important dacă îți cumperi o mașină electrică

Statul român îți oferă un sprijin important dacă îți cumperi o mașină electrică

Statul român le va acorda un sprijin masiv, prin intermediul unui eco-bonus, celor care își casează vechiul automobil, pentru a-și cumpăra o mașină electrică.

În cazul în care te numeri printre cei care își doresc o mașină electrică în viitorul apropiat, cele mai noi informații apărute pe internet te vor bucura cu siguranță. După cum scriu cei de la HotNews, persoanele și companiile care își vor cumpăra un autovehicul electric în următoarea perioadă vor beneficia de un eco-bonus, sub forma unui ajutor de 6.000 de euro. Informația ar fi fost furnizată de Cristiana Pașca Palmer, actualul ministru al mediului.

Desigur, o asemenea inițiativă nu ar putea avea parte de succes dacă nu se va investi, în același timp, în rețeaua de stații speciale pentru alimentarea vehiculelor electrice. Din fericire, ministrul a specificat, de asemenea, că statul pregătește ghidul de finanțare pentru accesarea fondurilor necesare realizării rețelei de alimentare a automobilelor de acest fel.

În prezent, un cetățean care va renunța la vechea mașină pentru a-și achiziționa una nouă va beneficia de o primă de casare de 6.500 de lei. Însă în cazul în care acesta decide să opteze pentru un autovehicul 100% electric, statul îl va ajuta cu un eco-bonus în valoare 6.000 de euro. Asta ar reprezenta o mărire de 1.500 de lei față de acel ecotichet despre care s-a vorbit atât de mult în ultimul an.

În cazul în care căutați o mașină electrică accesibilă, Tesla Model 3 ar fi o soluție bună. Vehiculul va avea o autonomie de minimum 344 de kilometri, va avea funcția standard de autopilot, consola va fi orizontală, va avea plafon din sticlă și portbagaj atât în față, cât și în spate. Până la terminarea prezentării sale oficiale, s-au înregistrat 115.000 de precomenzi, semn că popularitatea noului vehicul e ca și garantată. Totuși, producția în serie începe în prima parte a anului 2017, așa că veți mai avea de așteptat o vreme până îl veți putea conduce.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: