Stația spațială a chinezilor va lovi Pământul anul viitor

Stația spațială a chinezilor va lovi Pământul anul viitor

Stația spațială pe care chinezii au scăpat-o de sub control de curând va lovi Pământul anul viitor.

Pe 15 septembrie, Agenția Spațială a Chinei și-a lansat cea a doua stație spațială, cunoscută sub numele de Tiangong-2. Lansarea a avut loc în Deșertul Gobi, la ora locală 22:04, misiunea fiind una fără echipaj. Acum, la câteva zile după evenimentul respectiv, aflăm că Tiangong-1, predecesoarea stației lansate de curând, va lovi Pământul la sfârșitul anului viitor.

Oamenii de știință știau deja că există mari șanse ca acest lucru să se producă în curând, iar acum știm când va avea loc. Contactul cu prima stație spațială a fost pierdut în martie,dar aceasta încă orbitează Pământul la o altitudine de 370km, pierzând 110 metri de altitudine în fiecare zi.

”Pe baza calculelor și analizelor efectuate de noi, am dedus că majoritatea componentelor laboratorului spațial vor arde în timpul căderii”, a declarat Wu Ping, directorul biroului de inginerie spațială, potrivi agenției de știri Xinhua. Totuși, astrofizicianul Jonathan McDowell, din cadrul universității Harvard, nu este convins în totalitate. Într-o declarație acordat jurnaliștilor de la Guardian și preluată de către publicația The Verge, McDowell menționează că unele elemente, precum motoarele ar putea să treacă de atmosferă și să lovească Pământul.

Acestea ar putea ateriza oriunde între paralela 43 nord și paralela 43 sud. Suprafața aceasta include o mare parte din teritoriul Statelor Unite, Europa de Sud, cea mai mare parte din America de Sud, toată Africa, toată Australia și o mare parte din China. În ciuda acestor lucruri, nu trebuie să va faceți griji. Cea mai mare parte din planeta noastră este acoperită de apă și șansele sunt ca stația să aterizeze în ocean, chiar dacă este vorba despre o procedură necontrolată. În cei 54 de ani în care omenirea a explorat spațiul, nu a existat nici măcar un caz în care un om a fost lovit de către un obiect care revenea pe Pământ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: