Star Wars, cel mai popular film al anului 2015 în România

Star Wars, cel mai popular film al anului 2015 în România

După doar 20 de zile de la premiera din 18 decembrie 2015, „STAR WARS: Trezirea Forţei” a devenit filmul anului în România.

Fără îndoială, cel mai nou episod din Star Wars, a fost cel mai de succes film al anului care a trecut. Toate recordurile înregistrate la nivel global nu aveau cum să nu se manifeste și pe plan local. Astfel, peste 510.000 de români au fost la cinematograf și au ajutat la generarea unor încasări în valoare de 2,7 milioane de dolari (peste 11,3 milioane de lei).

Star Wars: Trezirea Forţei” continuă un şir lung de recorduri obţinute în ţara noastră: după ce au fost vândute zeci de mii de bilete în campania de presales începută cu 2 luni înainte de lansare, episodul VII din saga „Star Wars” a înregistrat şi cel mai mare succes de box office românesc pentru weekendul de lansare și cel mai bun opening weekend Disney, din toate timpurile, având atunci încasări de aproape 4.000.000 de RON şi peste 175.000 de admisii.

Odată cu acest nou record, Forum Film România – distribuitorul filmului – sărbătoreşte şi cel de-al şaselea an consecutiv când lansează filmul anului în România. De la înfiinţarea sa din 2010, compania a avut în fiecare an în portofoliu filmul cu cele mai mari încasări: „Alice în Ţara Minunilor” (2010), „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi” (2011), fiecare dintre cele trei filme din saga „Hobbitul” (2012, 2013 şi 2014), respectiv „Star Wars: Trezirea Forţei” în 2015.

În plus, începând cu episodul VII din saga „Star Wars” – care ocupă prima poziţie –, Forum Film România mai are alte trei filme în top 10 al producţiilor cinematografice lansate la noi în 2015: „James Bond: SPECTRE”, „Răzbunătorii: Sub semnului lui Ultron”, „Jocurile Foamei: Revolta – partea a doua”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: