Spărtura care ar putea da naștere unui scenariu de coșmar în spațiu

Spărtura care ar putea da naștere unui scenariu de coșmar în spațiu

O simplă spărtură, precum cea de mai sus, ar putea fi extrem de periculoasă pentru astronauții de pe Stația Spațială Internațională.

În cazul în care nu știați, Stația Spațială Internațională este cel mai bine protejat vehicul spațial care a fost creat vreodată. În ciuda acestui lucru, componentele cele mai importante ale Stației nu sunt capabile să reziste impactului în spațiu cu un obiect cu un diametru mai mare de un centimetru. Asta deoarece viteza cu care un astfel de obiect poate lovi în orbită este una imensă.

Conform celor de la NASA, obiectele se deplasează în orbita joasă (la o altitudine mai joasă de 2.000 de kilometri) cu viteze de 7 sau 8 km/s. În aceste condiții, un obiect de 1 centimetru poate cauza pagube imense chiar și unui vehicul de proporții. Din câte se pare, NASA analizează deșeurile din spațiu și calculează constant posibilitatea acestora de a se intersecta cu Stația Spațială. În cazul în care probabilitatea este prea mare, atunci vor fi efectuate manevre pentru a fi evitat impactul. De curând, însă, asemenea manevre se pare că au fost inutile, iar un astronaut britanic a surprins o imagine foarte interesantă.

Spărtură Geam Stația Spațială

Crăpătura pe care o puteți vedea mai sus are o diagonală de un sfert de inch, sau 0,63 centimetri, după cum scriu cei de la Gizmodo. Din câte se pare, sunt șanse mari ca aceasta să fi fost cauzată de o bucată întărită de vopsea sau de un obiect metalic de câteva miimi de milimetru.Desigur, nu a pus în pericol Stația, având în vedere faptul că ferestrele sunt alcătuite din mai mult straturi. Dar chiar și așa, nu ne rămâne decât să ne întrebăm un lucru: dacă o spărtură vizibilă precum aceasta a fost cauzată de un obiect atât de mic, care ar fi fost rezultatele dacă am fi avut de-a face cu un obiect de un centimetru sau mai mare?