Sony vrea să transforme lentilele de contact în camere video

Sony vrea să transforme lentilele de contact în camere video

Sony a primit de curând un patent pentru o lentilă de contact inteligentă, capabilă de a înregistra materiale video.

Japonezii de la Sony vor să transforme lentilele de contact în dispozitive inteligente, conform informațiilor apărute de curând pe internet. Mai exact, compania ar fi primit un patent pentru o lentilă care poate înregistra materiale video, în funcție de comenzile pe care i le dă utilizatorul. Astfel, controlul acesteia ar urma să fie efectuat prin intermediul clipirilor.

”Dar este posibil să diferențiezi între clipirile voluntare și cele normale?”. Aceasta a fost, probabil, prima întrebare pe care mulți curioși au adresat-o atunci când au aflat de planurile japonezilor. Potrivit celor de la CNET, acest lucru este, într-adevăr, posibil. Mai exact, lentila ar fi dotată cu un număr de senzor care pot face diferența între cele două tipuri de clipiri. Mai mult decât atât, tehnologia pentru înregistrarea materialelor video și stocarea acestora s-ar regăsi în jurul irisului.

Cât despre energia folosită pentru a alimenta dispozitivele, aceasta ar fi obținută grație unor senzori piezoelectrici, care se vor folosi de mișcările efectuate de ochi pe parcursul zilei. Pentru a avea la dispoziție o cantitatea suficientă de energie, senzorii respectivi s-ar folosi de un proces denumit inducție electromagnetică. De asemenea, acestea s-ar putea adapta în funcție de ochii purtătorului, aplicând autofocus în momentele în care acesta ar fi necesar.

Desigur, asemenea lentile nu sunt posibile în acest moment, din simplul motiv că ar avea dimensiuni mult prea mari. Pe lângă Sony, și Samsung se pare că ar vrea să lanseze lentile similare pe piață. Singura diferența ar fi reprezentată de faptul că versiunea gigantului din Coreea de Sud nu le-ar oferi utilizatorilor posibilitatea de a stoca materialele înregistrate pe ele. Astfel, la prima vedere, lentilele celor de la Sony par a avea un avantaj. Vor mai trece, însă câțiva ani până când acestea vor putea fi testate pe o scară largă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: