Soluțiile care vor supraveghea și vor garanta o protecție sporită bancomatelor

Soluțiile care vor supraveghea și vor garanta o protecție sporită bancomatelor

În fiecare an aflăm din diverse surse media despre descoperirea de noi dispozitive care permit furtul PIN-urilor şi clonarea de carduri.

Aceste fraude, denumite şi skimming, au loc peste tot în lume, în fiecare zi. Se estimează că din totalul tranzacţiilor realizate, 0,1% pot fi ilicite. Acest procent poate părea infim, însă, ţinând cont de faptul că în fiecare an sunt emise sute de milioane de carduri la nivel mondial, fraudele pot ajunge să valoreze miliarde de dolari.

ATM-urile sunt de multe ori plasate în locații nesecurizate, astfel că acestea pot reprezenta pentru bănci şi pentru utilizatorii de carduri bancare o provocare în materie de securitate. Pentru a o rezolva, unele companii au dezvoltat diverse soluții de supraveghere video. Acestea au atât rolul de a monitoriza toate elementele aflate în proximitatea bancomatului, cât şi de a alerta agenţii de securitate în cazul în care se detectează acţiuni de montare de dispozitive pentru clonare.

Seriile de camere Axis P12 şi Axis F, de exemplu, sunt potrivite pentru a fi montate şi configurate într-un astfel de mediu. Camerele sunt greu detectabile, oferă transmisii video individuale şi configurabile, beneficiază de tehnologia Zipstream şi pot fi accesate de la distanţă. De asemenea, camerele Axis detectează în mod automat orice metodă de sabotare, transmiţând semnale în mod automat direct către centrul de securitate.

Un element cheie al sistemelor de supraveghere este reprezentat de soluția de stocare folosită – de fapt, această componentă poate fi decisivă în ceea ce privește eficiența (sau ineficiența) întregului sistem.

Dacă sistemul este achiziționat fără unitate de stocare, cumpărătorul ar trebui să evite tentația de a face economii tocmai la acest capitol. Nu rare sunt cazurile când utilizatorii instalează în sistemele de supraveghere hard disk-uri concepute pentru desktop pc-uri. Acestea nu au fost create pentru utilizare 24/7, nu sunt capabile să salveze capturi HD sau FHD de la camere multiple fără să piardă cadre, au un consum mai mare de energie şi generează mai multă căldură.

Ultimul punct este unul de interes maxim pentru că temperatura în exces poate reduce drastic viața unui hard disk și, de asemenea, poate afecta negativ operațiunile de scriere/citire. Iar dacă se folosește o soluție ieftină de stocare, acele cadre pierdute s-ar putea dovedi tocmai cele în care sistemul video filmase fața unui răufăcător.

WD Purple arată ca un HDD clasic de desktop, cu suport SATA3 (6Gbps), iar, în plus, prezintă o întreagă serie de factori care îl diferențiază față de alte soluții. Creat special pentru sistemele de supraveghere video, acest hard disk poate funcţiona în parametri optimi, 24/7. Majoritatea unităților destinate calculatoarelor desktop au fost dezvoltate pentru a funcţiona în medie 8 ore pe zi.

Printre tehnologiile integrate de Purple se numără AllFrame și Advanced Format Technology (AFT). Prima este o tehnologie care ajută la reducerea numărului de imagini pierdute printr-o soluție de politici de administrare a cache-ului. Cadrele lipsă reprezintă o problemă foarte serioasă atunci când este nevoie de redarea și analizarea filmărilor de securitate importante. Cea de-a doua tehnologie permite folosirea unui format media mai eficient, care conduce la materiale video la o calitate superioară.

Inginerii de la Western Digital au echipat de asemenea hard disk-urile Purple şi cu tehnologia IntellPower. Graţie acesteia sistemele beneficiază de un consum de energie și emisii de căldură reduse. Căldura poate deterioara unităţile de stocare, mai ales dacă acestea sunt instalate într-o incintă răcită pasiv sau sunt amplasate într-un sistem ce foloseşte mai multe drive-uri. Așa cum au arătat testele WD, tehnologia IntellPower reduce consumul de energie cu circa 45% față de alte unităţi de stocare de pe piaţă.

Etichete: