19 feb. 2016 | 17:39

Smartwatch-urile se vând mai bine decât ceasurile elvețiene

ACTUALITATE
Smartwatch-urile se vând mai bine decât ceasurile elvețiene

Conform unor noi informații, smartwatch-urile au depășit pentru prima oară ceasurile elvețiene în ceea ce privește vânzările.

Trăim vremuri foarte interesante. După cum putem vedea în rezultatele obținute de o companie care se ocupă cu studiile de piață, pentru prima dată în istorie, numărul de smartwatch-uri livrate este mai mare decât cel ala ceasurilor elvețiene. După cum era de așteptat, compania care a avut cea mai importantă contribuție a fost Apple, al cărei ceas inteligent s-a vândut cu milioanele de unități. Schimbarea ar fi avut loc în cel de-al patrulea trimestru financiar al anului trecut.

Așa cum au observat foarte mulți experți, elvețienii nu au reacționat rapid odată cu apariția smartwatch-urilor. Conform site-ului Phonearena, aceștia au preferat să aștepte ca moda să treacă în loc să se implice activ. ”Piața ceasurilor din Elveția a reacționat foarte încet la evoluția smartwatch-urilor. Și-a bădat capul în nisip și a sperat că totul o să dispară”, a declarat Neil Mawston, șeful Strategy Analytics, companie care a efectuat studiul.

Rezultatul a fost unul destul de neplăcut pentru companiile elvețiene: cantitatea de ceasuri livrate a scăzut cu 5% de la an la an. Smartwatch-urile, de cealaltă parte, au avut parte de o creștere cu 316%. Apple Watch, de exemplu, deși nu a avut același impact precum iPhone sau iPad, a fost suficient de popular pentru a-l ajuta să câștige aproximativ 50% din piață, conform companiei Juniper Research.

Samsung Gear S2, de cealaltă parte, a reușit să genereze review-uri extrem de favorabile, atât din partea publicațiilor cât și din partea utilizatorilor. Acest lucru, însă, nu a fost suficient pentru a garanta vânzări considerabile celui mai nou ceas inteligent produs de coreeni.