SleepCoacher este aplicația care te învață cum să ai un somn perfect

SleepCoacher este aplicația care te învață cum să ai un somn perfect

Mulți dintre noi credem că dormim cât și cum trebuie, dar ne trezim obosiți. SleepCoacher are de gând să facă asta, devenind un antrenor personal de somn.

Avem deja la dispoziție o mulțime de aplicații care ne monitorizează somnul și care înregistrează date din timpul nopții, folosind microfonul și accelerometrul telefonului pentru a afla cât de mult ne schimbăm poziția pe parcursul somnului.

SleepCoacher are de gând să ducă lucrurile la un alt nivel: acesta generează recomandări personalizate bazate pe literatură științifică și ghidează utilizatorii printr-o serie de etape, ajutându-i să găsească recomandarea perfectă pentru nevoile lor.

”Ideea nu este doar să le dăm oamenilor informații despre somn, ci și să le oferim recomandări pas cu pas despre cum să doarmă mai bine”; spune Nediyana Daskalova, student doctorand la Brown University, liderul echipei ce lucrează la aplicația SleepCoacher, notează futurity.org.

Conform unui studiu pilot efectuat cu ajutorul aplicației, 80% dintre cei ce au folosit recomandările în cel puțin 60% din nopțile înregistrate, au constatat că au dormit mai bine. În cadrul studiului, echipa a folosit o variantă modificată a aplicației Sleep as Android, ce le permitea utilizatorilor să dea o notă cu privire la cât de odihniți se simt dimineața, dar și să noteze alți factori care le-ar fi putut afecta somnul, precum consumul de alcool sau de cafea în timpul zilei.

Datele sunt interpretate de SleepCoacher: și sunt corelate cu trei informații cheie: cât ți-a luat să adormi, de câte ori te-ai trezit noapte și cât de bine te-ai simțit dimineața. În cazul unei corelații puternice, aplicația oferă o recomandare bazată pe o colecție de 117 recomandări standard. O recomandare poate arăta astfel: ”am observat că te culci, de regulă, la ora 22. Când te culci mai târziu de 22:30, te simți rău dimineața. Îți recomandăm să te culci cât mai aproape de ora 22.”

SleepCoacer se lansează la 1 ianuarie 2017 pentru Android și iOS, iar mai multe detalii despre aceasta puteți găsi pe site-ul oficial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: