”Skull Canyon” este cel mai puternic NUC de la Intel

”Skull Canyon” este cel mai puternic NUC de la Intel

Mini PC-ul celor de la Intel nu a impresionat pe nimeni vara trecută. Conștienți de lipsa acută de performanță a Compute Stick-ului lor, Intel au decis să lanseze un NUC ceva mai mare și cu mult mai multă ”putere”.

Dacă v-ați gândit vreodată de ce nu mai există în ziua de azi alternative credibile la PlayStation 4 și Xbox One în afară de PC-urile clasice, Intel are o ofertă pentru voi: NUC-ul (Next Unit of Computing) ”Skull Canyon”.

Purtând numele de cod NUC6i7KYK, aparatul vine cu un puternic procesor Intel Core i7-6770HQ Skylake, suport pentru 32GB RAM DDR4 și porturi Thunderbolt 3, USB 3.1 și USB Type-C. Aparatul oferă, de asemenea, suport pentru două SSD-uri SATA3/PCIe x4 Gen 3 NVMe/AHCI. De asemenea, micul computer se poate conecta la un monitor mulțumită unui port HDMI 2.0 și Mini DisplayPort 1.2

Din păcate, însă, Intel oferă iar jumătăți de măsură atunci când se pune problema de performanța în jocuri. Cum ”Canyon Skull” poate fi interpretat cu ușurință ca fiind un NUC dedicat jocurilor, placa grafică este un Intel Iris Pro graphics 580 integrat în noul procesor Skylake. Puțin dezamăgitor.

Dar dacă simțiți că placa Intel Iris nu se ridică la așteptările voastre, gigantul american sugerează utilizatorilor instalarea unei plăci grafice externe care să ruleze cele mai jocuri, mulțumită conexiunii de mare viteză oferite de portul Thunderbolt 3.

Pentru a păstra un aspect agresiv, Intel a pus un craniu pe carcasa aparatului (lucru de altfel foarte neobișnuit pentru o companie destul de sobră cum e Intel).

O versiune de bază va costa 650 de dolari și nu va avea un sistem de operare, memorie RAM sau chiar plăcuțe SSD, în timp ce un aparat ”echipat” la maximum va costa undeva pe la 1.000 de dolari. Cei interesați pot cumpăra noul NUC de la Intel din aprilie pe Newegg.

”Skull Canyon” este cel mai puternic NUC de la Intel

Citește și:
Etichete: