Singur acasă: cât de periculoase ar fi capcanele lui Kevin

Seria de filme Singur Acasă ne încântă în fiecare decembrie și dincolo de amuzament, ne-am gândit, uneori, cât de periculoase sunt capcanele lui Kevin, arată stiridinlume.ro.

Capcanele pe care protagonistul primelor două filme din serie, Kevin McAlliseter, sunt mult mai periculoase decât am crede, la prima vedere, luând în calcul faptul că Marv și Harry au reușit să se ridice, chiar dacă au primit lovituri extrem de puternice, scrie nerdist.com.

Jake Roper, din echipa Vsauce, a oferit publicului un cadou de Crăciun timpuriu anul acesta. În încercarea de a recrea capcanele din casa lui Kevin, Roper și-a propus să testeze scena în care Harry, care vrea să intre în casă, se arde când pune mâna pe mânerul clanței, dar și pe cea cu cutiile de vopsea cese plimbă peste balustradă și pe care “Bandiții uzi” le primesc în față. Ca bonus, aflăm și cât de devastatoare poate fi o lovitură de rangă în piept.

Încălzirea mânerului dinspre interior spre exterior este un proces ce necesită foarte mult timp și care nu ar produce efectele scontate din film, având în vedere incandescența mânerului. Temperaturile necesare pentru o asemenea întâmplare ar fi mult mai mari decât cele pentru care este făcută ușa, având în vedere interiorul de spumă și de lemn, care s-ar aprinde, la un moment dat.

Impactul pe care îl au gălețile de vopsele care atârnă și lovesc hoții în plină figură ar fi extrem de dăunătoare; așa cum arată video-ul lui Jake Roper, distrugerea feței și gâtul rupt ar fi doar unele dintre efectele acestor găleți de vopsea primite în față.

Dacă, prin absurd, cei doi ar supraviețui și acestor lovituri, lovitura de rangă aplicată lui Marv ar fi letală. O astfel de lovitură exercită o forță de aproximativ 15.000N, ceea ce este de 4,5 ori mai mult peste pragul de forță la care coastele cedează. Mai mult, în cadrul experimentului, manechinul a avut nu doar coaste rupte, ci și leziuni la nivelul inimii și al plămânilor.

Realitatea din spatele unor astfel de capcane ne arată că protagonistul filmelor Singur Acasă este mult mai malefic decât ar părea, inițial, dar și că Marv și Harry au puteri supraomenești, având în vedere de câte capcane trec cu viață.

George Stanciu
13:43 19.12.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video