Simpli și eleganți. Vechii viruși pentru MS-DOS au ajuns într-un muzeu al virușilor

Simpli și eleganți. Vechii viruși pentru MS-DOS au ajuns într-un muzeu al virușilor

Probabil că toată lumea a auzit de Arhiva Internetului (Internet Archive). Dacă până acum aceasta conținea toate site-urile de la începutul Internetului, acum arhiva conține și primii viruși pentru MS-DOS.

Aceștia fiind astăzi complet inofensivi, primii viruși dedicați MS-DOS nu erau la fel de răspândiți ca cei din zilele noastre strict din cauza lipsei valabilității Internetului pe scară largă. Ei bine, dacă unii oameni mai au nostalgii în legătură cu anumiți viruși întâlniți la îneputul anilor ’90, aceștia pot fi reîntâlniți în varianta lor inofensivă în Muzeul Virușilor (Malware Museum).

Asemenea unora din jocurile extrem de vechi care se pot juca în zilele noastre până și în browsere, vechii viruși pot fi vizitați cu ajutorul unui emulator de DOS implementat în site-ul ”muzeului”. Utilizatorii pot să și interacționeze cu aceștia, dar în mod limitat. Comenzi precum CHKDSK nu merg, iar dacă ar merge nu te-ar face prea fericit. Deși șansele ca acest virus să mai poată afecta un sistem de operare modern sunt infime, la vremea respectivă efectiv torutau utilizatorii lăsându-i să vadă cum liste întregi de date se șterg pe repede înainte în fața ochilor lor.

Deși mulți viruși nu sunt artistici într-un mod deosebit, unii chiar au un element grafic interesant, rupt parcă din filmele cu hackeri din anii ’90. Dacă veți vrea vreodată să simțiți din nou nostalgia vremurilor când trebuia să vă curățați prima oară calculatorul cu Norton Antivirus, atunci Malware Museum este un loc perfect pentru vizitat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: