12 mart. 2016 | 18:08

Cum arată impactul dintre o mașină de acum 50 de ani și una modernă [VIDEO]

VIDEO ACTUALITATE

Evoluția tehnologică a ultimilor 50 de ani au făcut ca rata mortalității în accidente să scadă considerabil. Dacă în 1959 moartea în timpul unei coliziuni violente dintre două autovehicule era inevitabilă, în ziua de azi un impact cu o altă mașină nu garantează în mod automat moartea șoferului.

Inovațiile tehnologice au îmbunătățit viața oamenilor încontinuu. Din fericire, în lumea auto acest lucru a dus la salvarea de vieți omenești. Cum automobilul ideal trebuie să fie ușor, sigur și rapid, industria auto a încercat să facă tot posibilul să atingă acest scop, luând în considerare și viața șoferului sau a pasagerilor.

Pentru a face un test comparativ dintre șansa de supraviețuire a unui șofer într-o mașină din anii ’50 și una din zilele noastre, Chevrolet a pus la cale simularea unui accident dintre un Chevrolet Bel Air din 1959 și un Chevrolet Malibu din zilele noastre. Rezultatul ciocnirii celor două mașini vorbește de la sine.

Președintele Institute for Highway Safety (Institutul pentru Siguranța Autostrăzilor) din America a considerat că: ”Diferența dintre cele două mașini este ca între noapte și zi. Ce demonstrează acest test este că producătorii de automobile nu mai fabrică vehicule așa cum o făceau odată. Le fac chiar mai bine.”

Deși ți se rupe inima văzând cum o superbă mașină de epocă este distrusă într-o simulare de accident, putem să admitem că șoferul din Chevrolet-ul Bel Air nu ar fi scăpat teafăr din acea coliziune teribilă, pe când șoferul din noul Chevrolet are capul și fața protejate de airbag-ul omniprezent pe toate mașinile zilelor noastre. E clar că cei 50 de ani de evoluție în domeniul sistemelor de siguranță nu au trecut degeaba.