Și dictatorul Coreei de Nord folosește un MacBook

Și dictatorul Coreei de Nord folosește un MacBook

Poți fi un dictator care își exprimă ura pentru Statele Unite, însă asta nu înseamnă că nu poți folosi un MacBook.

Liderul unui dintre cele mai dure regimuri politice din lume urăște Statele Unite, însă nu ar avea nimic împotriva companiilor din acea țară. Pe parcursul timpului, după cum scriu cei de la Kotaku, Kim Jong-un a fost văzut de mai multe ori în fața unui PC. De curând, însă, conducătorul din Coreea de Nord a fost fotografiat în fața unui dispozitiv MacBook.

Nu este prima oară când Kim Jong-un este fotografiat lângă un dispozitiv produs de compania din Cupertinon, acesta fiind surprins în trecut în fața unui iMac. Chiar și sistemul de operare de operare al coreenilor se aseamănă cu software-ul Apple. Intitulat Red Star OS, acesta este bazat Linux, o platformă open source.

Cu toate că oricine poate colabora la finisarea unui kernel de Linux, nu același lucru se poate spune despre Red Star OS. Această creație limitează semnificativ accesul utilizatorilor la o varietate foarte mare de funcții și impune un amalgam de restricții. Dintr-o analiză detaliată a sistemului de operare realizată recent, este foarte ușor să tragi concluzia că software-ul efectiv este la fel de autoritar precum regimul care s-a aflat în spatele său.