Shazam pentru adidași va schimba modul în care faci cumpărături

Shazam pentru adidași va schimba modul în care faci cumpărături

De multe ori ți se întâmplă să vezi perechi de adidași grozave, dar cărora nu le poți afla modelul prea ușor.

Poate vezi pe cineva încălțat cu o pereche de adidași pe care trebuie să o ai și tu, așa cum auzi într-un magazin o melodie pe care simți că vrei să o pui pe repeat câteva zile. Inteligența artificială din spatele unei aplicații numite Shoegazer te va ajuta să găsești adidașii pe care ți-i dorești.

Aplicația este creată de echipa Happy Finish, din Marea Britanie, iar adidașii sunt de fapt, o mică parte din întregul aplicației. Prototipul vrea să arate atât brandurilor, cât și clienților, posibilitățile de descoperire și explorare a unor produse prin intermediul inteligenței artificiale. Aplicația învață să recunoască adidași folosind 50 de imagini ale fiecărui model pentru ”antrenament”.

De asemenea, o astfel de aplicație poate construi un catalog uriaș al preferințelor oamenilor, iar astfel inteligența artificială ar putea descoperi care este următorul trend. În plus, aplicația îți va putea face chiar recomandări cu privire la ce să porți. Aceasta analizează trendurile actuale și compară datele cu prognoza meteo, dar și cu sarcinile din calendarul tău, astfel încât să îți pregătești o ținută perfectă pentru o zi, arată cnet.com.

Shoegazer trebuie să vadă o imagine cu adidașii pe care îi vrei, apoi îți va spune ce producător au și ce model sunt. De asemenea, într-un magazin, aplicația ar putea fi conectată la o oglindă interactivă care îți arată cum ți-ar sta încălțat cu perechea dorită de adidași.

Shoegazer poate fi un Shazam destul de reușit, dacă oferă toate lucrurile pe care le promite acum. De asemenea, aplicația ar putea fi chiar o punte către Shazam, deoarece ți-ar putea oferi și un playlist personalizat în funcție de adidașii pe care îi vrei și pe care îi vei purta. Ce mai rămâne de făcut este să așteptăm ca aplicația să se lanseze oficial, astfel încât să vedem cât de bine se pricepe la adidași.