Sfaturi de la Uber: cum eviți situațiile neplăcute și tarifele mărite de Anul Nou

Sfaturi de la Uber: cum eviți situațiile neplăcute și tarifele mărite de Anul Nou

Uber România a creat o listă de sfaturi și informaţii utile pentru utilizatori, care să îi ajute să ajungă la destinație în siguranță și la costuri cât mai reduse, în noaptea de Anul Nou. În România, zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi să folosească aplicaţia Uber în cele patru oraşe unde serviciul este prezent: București, Cluj, Brașov și Timișoara. 

Peste tot în lume, noaptea dintre ani este una din cele mai aglomerate pentru Uber. În astfel de momente cu cerere excepțional de mare, pentru a asigura disponibilitatea unei mașini, Uber folosește tarifarea dinamică. În perioadele în care numărul de cereri este mai mare decât numărul de mașini disponibile, sistemul aplică un algoritm care crește în timp real prețurile pentru a încuraja mai mulți șoferi parteneri să intre online pe platforma Uber și, astfel, pentru a echilibra cererea și oferta. În acest mod, platforma se asigură că cei care au nevoie de o mașină vor putea găsi una, chiar dacă la un tarif mai mare, în timp ce utilizatorii care nu se grăbesc pot reveni mai târziu pentru a comanda o cursă la un cost mai mic.

Evită orele de vârf 

În 2015, între anumite ore, tariful dinamic mediu a fost de 5 ori mai mare. Cel mai mare tarif dinamic a fost de 8 x tariful obișnuit. În noaptea de Anul Nou din 2015, în București, cererea cea mai mare și, implicit, cele mai mari tarife, au fost între 20:00 și 22:30 și între 3 și 5 dimineața, când tariful dinamic a ajuns, în medie, până la de 5 ori mai mare față de cel obişnuit, cu vârfuri în care tariful a crescut și de 8 ori.

În funcție de cererea și de disponibilitatea mașinilor din acest an, tariful dinamic poate crește și mai mult de atât. De fiecare dată, utilizatorii vor fi notificați în aplicație și vor avea opțiunea să refuze costul și să revină în aplicație mai târziu.

În 2015, cererea mare s-a menținut pe tot parcursul nopții, însă, în afara orelor de vârf, tariful dinamic a fost unul mai redus. Spre exemplu, între 23:00 și 24:00, tariful dinamic a fost, în medie, de 1.3 ori mai mare decât cel obișnuit.

Bazează-te pe estimarea tarifului pentru a nu avea surprize la finalul cursei

Cu noua aplicaţie Uber, utilizatorii pot vedea estimarea costului pentru cursă înainte să comande o mașină.Estimarea ia în calcul distanţa până la destinație, timpul aproximativ și, dacă e cazul, tariful dinamic care se aplică din cauza cererii mari.

Dacă tarifele sunt mai mari ca de obicei, utilizatorii sunt rugați sa confirme că sunt de acord. După fiecare cursă,utilizatorii au apoi acces la factura fiscală, în contul lor.

Împarte destinația și valoarea cursei, direct în aplicație

Cu opţiunea de împărțire a tarifului (Fare split) din aplicaţia Uber, un utilizator poate împărţi valoarea cursei cu ceilalţi pasageri care au și ei un cont Uber. Fiecare utilizator care împarte tariful unei curse Uber va achita o taxă suplimentară de 1 leu.

Trimite localizarea ta exacta familiei și prietenilor

Fie că întârzie la petrecere sau vor să îi anunțe pe cei dragi că au ajuns în siguranţă acasă, utilizatorii Uber pot trimite familiei sau prietenilor locul exact unde se află pe hartă și cât mai au până la destinaţie. În timpul cursei, cu opţiunea Trimite estimat sosire (Share my ETA), ei pot trimite un link apropiatilor, unde acesția le pot urmări traseul în timp real.

Mai merită menționat faptul că în noaptea de Anul Nou, opţiunea de a programa o cursă în aplicaţia Uber, valabilă momentan doarîn București, nu va fi disponibilă.

Citește și:
Etichete: