Serialul românesc Valea Mută, selectat în cadrului unui prestigios festival de cinematografie

Serialul românesc Valea Mută, selectat în cadrului unui prestigios festival de cinematografie

Valea Mută se pregătește să își destăinuie secretele foarte curând, la HBO, iar până atunci, înregistrează un succes internațional.

Valea Mută înregistrează un succes chiar înainte de lansare: mini-seria românească a fost selectată pentru secțiunea Serial Day & Night, în cadrul Festivalului Internațional ”Tous Ecrans” de la Geneva, evenimentul fiind la cea de-a 22-a ediție.

Filip, interpretat de Theodor Șoptelea, și Horia, interpretat de Vlad Bălan, sunt cei doi protagoniști din Valea Mută, doi adolescenți de 17 ani, ce își împart timpul între liceu și motocross, tocmai pasiunea din urmă fiind cea care îi bagă în bucluc. Relația de prietenie dintre cei doi ia o turnură neașteptată dar previzibilă, însă nici ei, și nici noi nu avem timp de asta, când neprevăzutul se petrece.

Patru cadavre, o mașină incendiată, niciun autor și nicio armă a crimei. Așa arată dimineața din preajma Brașovului, marcată de un asasinat realizat în stil profesionist. Cei de la criminalistică au de-a face rapid cu DIICOT, iar noi înțelegem gravitatea scenelor din pădure dincolo de numărul victimelor. Cu toate că procurorul Elena Zamfir (mătușa lui Filip), interpretată de Rodica Lazăr, pare să se șicaneze cu Laur (Corneliu Ulici) și cu Camelia (Alexandra Fasolă), Poliția și DIICOT trebuie să colaboreze, fie că vor sau nu, dacă instituțiile doresc rezolvarea cazului.

Valea Mută este o producție a HBO Europe, în regia lui Marian Crișan, ce a fost realizată în România, și va avea formatul unei mini-serii. Astfel, primul episod din serie va fi difuzat de HBO România în data de 23 octombrie, începând cu ora 20:00, fiind disponibil și pe site-ul HBO GO, fără să fie nevoie să aveți un abonament.

Serialul are patru episoade, iar după difuzarea primului dintre ele, următoarele trei vor fi difuzate în fiecare duminică, începând cu aceeași oră.

Mai multe detalii despre noua producție puteți găsi aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: