31 oct. 2016 | 07:47

Se juca Pokemon Go și a călcat un copil de 9 ani cu camionul

Gaming
Se juca Pokemon Go și a călcat un copil de 9 ani cu camionul

Popularitatea Pokemon Go nu mai este aceeași ca în urmă cu 3-4 luni, dar în continuare apar victime ale jocului în cele mai stupide contexte.

Având în vedere numărul foarte mare de victime cauzate de Pokemon Go în ultimele luni, popularul joc de mobil al celor de la Niantic are toate șansele să intre în istorie ca fiind unul dintre cele mai periculoase făcute vreodată. În definitiv, nu se întâmplă prea des să auzi de persoane care au decedat în timp ce se jucau orice alt joc și nici de persoane care au fost ucise din greșeală pentru că un șofer era atent la ecranul telefonului, în loc să stea cu ochii în trafic.

Din păcate, exact asta s-a întâmplat zilele trecute în Japonia. Conform celor de la Japan Times un copil în vârstă de doar 9 ani a fost spulberat pe trecerea de pietoni de către un camion al cărui șofer nu era deloc atent la trafic. În schimb, șoferul se juca Pokemon Go și încerca să facă performanță în titlul virtual, fără să conștientizeze pentru vreun moment că pune în pericol viața pietonilor care circulă regulamentar și traversează strada pe zebră.

La scurt timp după eveniment, șoferul a fost arestat, iar copilul a ajuns la spital. Șoferul a admis că, de obicei, atunci când conduce, ține jocul Pokemond Go pornit pe telefon. Din fericire, nu va mai avea ocazia să facă acest gest prea curând. La două ore după ce a ajuns la spital, copilul în vârstă de 9 ani a decedat.

Evenimentul dramatic a ajuns să fie foarte mediatizat în Japonia, iar Minstrul Transporturilor a făcut o declarație oficială pe marginea subiectului prin care încearcă să descurajeze astfel de comportamente. Acesta a atras că este inadmisibil ca o persoană care folosește trecerea de pietoni să fie omorâtă. De asemenea, a promis că nu se vor mai întâmpla astfel de evenimente.

De partea celor de la Niantic, dezvoltatorul a integrat deja avertismente în aplicație prin care descurajează șoferii să se joace atunci când sunt la volan și, aparent, integrase și un sistem prin care Pokemonii nu apăreau pe ecran dacă v-ați fi jucat în mașină. Se pare însă că măsurile preventive nu sunt atât de eficiente pe cât le laudă dezvoltatorul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele