10 iul. 2016 | 12:05

Scandal pentru sud-coreeni: Samsung S7 Active nu supraviețuiește scufundărilor

ACTUALITATE
Scandal pentru sud-coreeni: Samsung S7 Active nu supraviețuiește scufundărilor

Samsung a anunțat, de curând, smartphone-ul Galaxy S7 Active, un telefon care se voia ”fratele” mai dur al vârfului de gamă Samsung Galaxy S7. 

Samsung spune despre S7 Active că păstrează rezistența la apă a modelului S7, dar adaugă și rezistență la căzături, prin intermediul unei carcase mai robuste. Totuși, dacă rezistența la impact a S7 Active nu poate fi constestată (încă), rezistența la apă pare a fi – în mod ciudat – doar un truc de marketing.

De ce spun ”în mod ciudat”? Fiindcă Samsung Galaxy S7 poate fi scufundat și stropit fără niciun fel de problemă. Cu toate astea, cumva, sud-coreenii nu au reușit să reproducă rețeta rezistenței la apă pe S7 Active.

Problema a fost descoperită de către cei de la Consumer Reports care au făcut nu unul, ci două teste cu S7 Active  și ambele terminale nu au făcut față scufundărilor. Potrivit celor de la Samsung, modelul ar trebui să supraviețuiască timp de 30 de minute sub apă cu o adâncime de 1,5 metri, lucru care nu s-a întâmplat. Ecranele au început să lumineze intermitent, iar apa a ajuns la cartela SIM, dar și în lentila camerei foto.

Ambele dispozitive au fost lăsate la uscat, dar asta nu a ajutat deloc, cele două terminale fiind de nefolosit.

”Ar putea exista o șansă mică să fi nimerit un dispozitiv care nu este atât de bine izolat pe cât ar fi trebui să fie”, au scris cei de la Samsung, într-o declarație oficială. Compania va investiga situația și, probabil, va reveni cu un răspuns detaliat.

 

Samsung Galaxy S7 Active are un display de 5,1 inch și rezoluție QHD, procesor Snapdragon 820, 4GB memorie RAM, 32GB spațiu de stocare (și slot pentru card micro-SD, senzor de amprente și camere de 12, respectiv 5MP. Unde diferă de modelul original? La baterie.

Modelul S7 lansat de Samsung în această primăvară are deja o baterie de 3.000 mAh, care îi oferă lejer o zi de funcționare, în regim de utilizare intensă, dar S7 Active va rezista și mai mult.

Sud-coreenii au dotat telefonul ultrarezistent cu o baterie de 4.000 mAh, lucru care ar trebui să ofere o autonomie de invidiat. Prețul va fi similar cu cel al modeluli Galaxy S7 edge dar, din păcate, nu îl veți vedea prea curând și în magazinele din România.

Deocamdată, este vândut în exclusivitate de către operatorul american AT&T.

Totuși, dacă vreți un S7 sau un S7 edge special, ar trebui să alegeți unul cu noile culori Pink Gold și Titanium Silver. Samsung Galaxy S7 Pink Gold este disponibilAICIiar cel Silver Titanium poate fi cumpărat de AICI. Modelul S7 edge roz poate fi găsit AICI, iar cel argintiu esteAICI.