Samsung vrea să-ți vândă telefoane resigilate

Samsung vrea să-ți vândă telefoane resigilate
12:46 22.08.2016

Companie coreeană are de gând să implementeze un plan îndrăzneț pentru a-și menține creșterea.

În ultimii ani, Samsung a avut parte de concurență din ce în ce mai puternică pe plan internațional.

Apple, de exemplu, a înregistrat un succes uriaș atunci când a lansat noile modele iPhone 6 și 6 Plus, iar producătorii chinezi devin din ce în ce mai competitivi.

De fapt, pe cea mai mare piață din lume, Samsung nici măcar nu se mai află în topul celor mai importanți trei producători de smartphone-uri.

În aceste condiții, nu este de mirare că șefii companiei au creat o serie de planuri pentru a crește cota de piață.

Unul dintre acestea presupune chiar comercializarea telefoanelor recondiționate.

Mai exact, după cum scriu cei de la Reuters, compania va recondiționa telefoanele high-end returnate de utilizatorii care s-au înscris la programe care le permit să facă un upgrade după un an de zile.

Nu se știe exact câți clienți vor beneficia de dispozitivele resigilate, însă printre cei vizați se numără cei din Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii.

De asemenea, nu avem foarte multe informații în legătură cu reducerile care vor fi aplicate tuturor telefoanelor sau locurile în care acestea vor putea fi achiziționate.

The Next Web, însă, menționează că nu toate țările au susținut programele de comercializare a dispozitivelor utilizate. Un bun exemplu este cel al Indiei, care le-a interzis americanilor de la Apple să vândă iPhone-uri recondiționate.

În prezent, Samsung este lider pe plan global, având o cotă de 23% pe piața dispozitivelor mobile. Pe locul doi, desigur, se află Apple, cu o cotă de 15%. Un rival din ce în ce mai important este Huawei, care a reușit în ultima perioadă să-și crească cotă de piață cu 2,9%, de la 5,4%, la 8,3%. Chinezii, însă, sunt mult mai ambițioși și își propun să devină lideri pe parcursul următorilor ani.

loading...