Samsung trece la a doua generație de cipuri de 14nm cu Snapdragon 820

Samsung trece la a doua generație de cipuri de 14nm cu Snapdragon 820

Samsung a început producția cipurilor avansate ce folosesc procesul 14nm LPP (Low-Power Plus), a doua generație a tehnologiei Samsung 14nm FinFET.

În prima partea a anului 2015, Samsung a anunțat procesorul Exynos 7 Octa, bazat pe primul proces 14nm LPE (Low-Power Early) din industrie. Prin lansarea noului process de 14nm LPP, Samsung își consolidează poziția de lider în tehnologia proceselor și demonstrează performanța și eficiența energetică a procesorului Exynos 8 Octa, inclusiv față de clienții săi, precum Qualcomm. Procesorul Snapdragon 820 folosește noul proces Samsung 14nm LPP și este de așteptat să fie integrat în dispozitive în prima jumătate a acestui an.

Ne bucurăm să începem producția celei de a doua generații de procese 14nm FinFET, care oferă cel mai înalt nivel de performanță și eficiență energetică,” a declarat Charlie Bae, vicepreședinte executiv Sales & Marketing de la Samsung. „Samsung va continua să ofere procese derivate ale tehnologiei 14nm FinFET, pentru a-și menține poziția de lider pe această piață.”

Integrarea unei structuri tridimensionale FinFET a tranzistoarelor oferă o creștere a performanței și un consum de energie mai scăzut. Noul proces Samsung 14nm LPP oferă viteze cu până la 15 procente mai mari și un consum cu până la 15 procente mai mic, spre deosebire de tehnologia 14nm LPE anterioară, datorită îmbunătățirilor structurii tranzistoarelor și optimizării procesului. În plus, folosirea tranzistoarelor FinFET oferă mai multe posibilități în procesul de producție, și astfel se vor evita limitările de scalare.

Procesul Samsung 14nm FinFET este considerat a fi una din cele mai optimizate soluții pentru aplicații mobile și IoT, acesta fiind dedicat unei game largi de aplicații și servicii, din diverse industrii, de la rețelistică, până la auto.

Citește și: