14 nov. 2016 | 17:24

Samsung se extinde în tehnologia auto prin cea mai scumpă achiziție făcută vreodată

ACTUALITATE
Samsung se extinde în tehnologia auto prin cea mai scumpă achiziție făcută vreodată

Samsung cumpără Harman International Industries, un furnizor american de piese auto, cel mai bine cunoscut de consumatori datorită diviziei audio Harman Kardon.

Tranzacția se ridică la opt miliarde de dolari și este cea mai mare din istoria Samsung. Astfel, Samsung devine un jucător important în industria vehiculelor conectate și autonome, momentan dominată de Google, Apple și producători precum Tesla, General Motors și Volvo, potrivit Engadget.

Dishan Paliwal, CEO al Harman, a spus că displayurile Samsung, conectivitatea și tehnologiile de procesare se potrivesc cu produsele firmei sale. Prin această achiziție, Samsung îşi va extinde activitatea în domeniul conectivităţii vehiculelor şi va reuşi să fie la curent cu schimbarea comportamentului consumatorilor, în contextul reducerii diferenţei dintre industria auto şi serviciile mobile. Compania americană va rămâne o subsidiară independentă a Samsung.

Cea mai mare achiziție făcută de Samsung până în acest moment era AST, pe care a cumpărat-o pentru 840 de milioane de dolari în anii ’90. Samsung a trebuit să închidă divizia la scurt timp după achiziționare. Eșecul respectiv ar fi motivul principal pentru care Samsung a decis să își facă propriile cercetări, în loc să cumpere companii pentru a integra tehnologii noi.

Anul trecut, Harman a înregistrat un profit net de 700 de milioane de dolari şi venituri de şapte miliarde de dolari. În afară de produsele audio premium precum Harman Kardon, JBL și dbx, două treimi din vânzările companiei vin din industria auto. Harman construiește dispozitive și servicii de infotaiment și siguranță folosite de peste 30 de milioane de vehicule construite de BMW, Toyota, Volkswagen și alți producători importanți.