CES 2016: Samsung lansează noua sa gamă de televizoare SUHD

CES 2016: Samsung lansează noua sa gamă de televizoare SUHD


Samsung a prezentat de curând la CES 2016 noua sa gamă de televizoare SUHD.

Una dintre principalele caracteristice ale noilor televizoare Samsung SUHD este ecranul Quantum dot, acestea primele modele curbate și fără ramă. Mai mult decât atât, compania din Coreea de Sud susține că va fi mai ușor pentru utilizatori să acceseze tot conținutul de divertisment dint-un singur loc, grație noilor funcții. În plus, noile televizoare SUHD 2016 sunt compatibile cu tehnologia IoT, astfel că televizorul ar putea deveni centrul de control pentru o casă inteligentă.

„Noile televizoare SUHD reprezintă una din realizările noastre importante în materie de inovație, care contează cel mai mult pentru utilizatorii noștri, pentru că oferă cea mai bună calitate a imaginii pentru acasă”, spune Hyun Suk Kim, președinte Visual Display Business pentru Samsung Electronics.

Înainte de lansarea noilor dispozitive, coreenii se pare că au efectuat un studiu de piață în Statele Unite. Astfel, se pare că cei mai mulți dintre utilizatorii americani urmăresc emisiuni sau filme la televizor cu lumina aprinsă (86% în zilele lucrătoare ale săptămânii, 85% în weekend-uri) și foarte puțini preferă întunericul atunci când stau în fața ecranului (14% în zilele lucrătoare ale săptămânii și 15% în weekend-uri). Noile televizoare, însă, au fost create pentru a oferi o experiență optimă de vizionare indiferent de nivelul de luminozitate din încăpere.

Prin integrarea sistemului de operare Tizen, Samsung a vrut să ușureze accesul la conținutul preferat, precum și alte servicii, filme sau jocuri. Unul dintre cele mai interesante feature-uri este telecomanda. Conform coreenilor, noile Smart TV-uri Samsung elimină necesitatea de a folosi mai multe telecomenzi. Televizorul recunoaște automat tipul de set-top-box, consolă, dispozitiv VOD sau sistem home theater conectat. Astfel, utilizatorul poate controla toate dispozitivele externe doar cu o singură telecomandă, fără niciun alt proces de instalare.

De asemenea, utilizatorii au acces la cea mai realistă experiență de gaming disponibilă pe un ecran de mari dimensiuni fără a avea nevoie de o consolă. Peste 500 de jocuri pot fi descărcate sau rulate direct pe Smart TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: