Samsung începe să schimbe Galaxy Note 7 direct în aeroport

Samsung începe să schimbe Galaxy Note 7 direct în aeroport

Samsung se chinuie din răsputeri să-și convingă utilizatorii să returneze telefoanele Galaxy Note 7. Cea mai nouă încercare de a sud-coreenilor de a recupera terminalele problematice denotă faptul că, într-un final, compania a luat situația în serios.

Terminalele Samsung Galaxy Note 7 au început să explodeze la scurt timp după ce au fost lansate în magazine, potrivit Știri din Lume. După ce compania a primit 35 de plângeri din partea clienților afectați de smartphone-urile defecte, Samsung a cerut tuturor cumpărătorilor să schimbe dispozitivele cu unele noi, care nu ar fi trebuit să mai aibă probleme.

Totuși, la scurt timp după ce a două versiune de Note 7 a ajuns la posesori, au apărut noi cazuri de explozie.

Samsung a decis, în cele din urmă, să oprească complet vânzarea și producția de Samsung Galaxy Note 7 și le-a cerut absolut tuturor celor care au cumpărat telefonul să renunțe la el. Între timp, unele companii aeriene au interzis folosirea Note 7 la bord, iar guvernul SUA a interzis aducerea lor în avion.

Pentru a se asigura că utilizatorii nu ajung în închisoare pentru că au adus telefoanele la bordul aeronavelor, compania a înființat un punct de lucru, la care se pot returna smartphone-urile Galaxy Note 7.

Punctul de lucru este pe un aeroport din Coreea de Sud și, probabil, nu va fi singurul de acest gen.  ”Am înfiinţat un punct de lucru pe Incheon International Airport, unde utilizatorii de Note 7 le pot înlocui cu alt model de telefon”, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung pentru EFE.

Deocamdată, Samsung  investighează motivul din spatele exploziilor Samsung Galaxy Note 7.

Dong-jin Koh, directorul companiei, și-a luat angajamentul că ”va fi găsită problema exactă cu Note 7, cu orice preț, astfel încât încrederea clienților să ajungă la nivelul anterior și ei să poată folosi produse Samsung fără să se teamă pentru propria siguranță.”

Samsung anticipează că va înregistra costuri de circa 5,4 miliarde de dolari în intervalul iulie 2016-martie 2017, din cauza fiasco-ului provocat de Note 7, care a fost scos din producţie.

Citește și: