Samsung începe producția celor mai avansate procesoare

Samsung începe producția celor mai avansate procesoare

Samsung se mișcă repede atunci când vine vorba de tehnologie, astfel că producția de procesoare de 10nm a început la scară largă.

Cu siguranță, Samsung vrea să instaureze un nou standard în materie de putere de calcul și vrea să facă asta cât mai curând. De aceea, standardul de 10nm pentru procesoare a devenit o realitate pe linia de producție și va apărea pe piață, în cadrul smartphone-urilor din noua generație, cât mai curând.

Noile SoC (system-on-chip) de la Samsung se bazează pe tehnologia 10nm FinFET, iar compania spune că aceasta este o premieră în industrie. Tot aceștia au fost primii care au creat procesoare 14nm FinFET, iar liderii conglomeratului sud-coreean afirmă că ”începerea producției la nivelul de 10nm demonstrează avansul nostru tehnologic”, conform lui Jong Shik Yoon, Vicepreședinte executiv la Samsung Electronics.

Noile procesoare FinFET de 10nm se bazează pe o structură avansată de tranzistori 3D, iar Samsung a adus o serie de îmbunătățiri față de tehnologia de procesare în comparație cu procesul de 14nm. Conform companiei, noile procesoare vor avea o creștere de 30% în materie de eficiență raportată la suprafață, dar și o creștere de 27% la capitolul performanță și o scădere de 40% la capitolul energie consumată, conform sammobile.com.

Samsung deja se gândește și la a doua generație de procesoare din noua serie, pe care speră să o lanseze undeva în a doua jumătate a lui 2017. Astfel de procesoare vor beneficia de putere sporită. Primele device-uri bazate pe procesoarele de 10nm vor apărea la începutul lui 2017

Compania nu are de gând să se oprească la 10nm, ci va lucra în paralel la dezvoltarea noilor tehnologii care să permită atingerea unui nou standard.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: