19 dec. 2016 | 15:12

Samsung Galaxy S8: cât va costa noul flagship, în comparație cu S7

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S8: cât va costa noul flagship, în comparație cu S7

Lansarea Samsung Galaxy S8 va fi amânată în comparație cu evenimentele din anii trecuți, iar asta nu e singura veste proastă pentru fanii telefoanelor.

Conform zvonurilor apărute în ultima perioadă, dar având în vedere și evenimentele legate de Note 7, Samsung ar avea de gând să își lanseze noul flagship din seria Galaxy S mai târziu decât de obicei. În ultimii ani, lansările au avut loc la Mobile World Congress, în luna februarie, dar 2017 ar aduce o schimbare. Astfel, Samsung Galaxy S8 ar putea să fie dezvăluit de către sud-coreeni în cadrul unui eveniment special, ce va avea loc la New York, în luna aprilie.

Întârzierea noului flagship nu va fi singura problemă pentru cei ce vor să își cumpere un asemenea telefon. Și prețul acestuia se va modifica în raport cu ultimul dispozitiv din serie lansat, Galaxy S7. Astfel, se pare că noul S8 va avea un preț cu aproximativ 20% mai mare.

Estimările făcute de Goldman Sachs, citate și de phonearena.com, arată că doritorii unui astfel de telefon vor avea de plătit cu 15-20% mai mult decât ar fi plătit pentru S7, la lansarea acestuia.

Sunt și câteva motive pentru care prețul telefonului va crește. Cel mai important, identificat de analiști, este introducerea inteligenței artificiale în sistemul telefonului, ceea ce va crește și costurile de producție, care se vor răsfrânge asupra clienților.

Având în vedere toate informațiile pe care le avem până acum despre telefon, acesta cu siguranță va impresiona prin inovație. Astfel, este destul de evident că prețul va crește, iar adăugând și faptul că Samsung are de recuperat ceva bani după retragerea Note 7 de pe piață, S8 ar putea fi unul dintre cele mai scumpe telefoane de pe piață.

Prețul de pornire pentru S7 Edge, la lansare, a fost de 799 de dolari, astfel că o creștere pentru Samsung Galaxy S8 s-ar traduce într-un preț de cel puțin 950 de dolari. Rămâne de văzut cum vor răspunde clienții unei asemenea creșteri de preț în ceea ce privește următorul telefon.