10 aug. 2016 | 14:53

Samsung Galaxy Note 7, lansat oficial în România

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 7, lansat oficial în România

Samsung Galaxy Note 7, cel mai nou telefon al coreenilor, a fost prezentat în mod oficial și în România.

UPDATE: Samsung Galaxy Note 7 este disponibil în această perioadă la Quickmobile și poate fi comandat de AICI. La ora 14:50, însă, stocul era deja epuizat.

La doar câteva zile de la marele eveniment de prezentare, Samsung Galaxy Note 7 este lansat oficial și în România. Așa cum era de așteptat, primul phablet din seria Note disponibil exclusiv în versiune Edge nu vine cu multe noutăți din punct de vedere estetic, design-ul fiind asemănător cu cel implementat în cazul modelelor anterioare.

Totuși, în ciuda ecranului Super AMOLED de 5,7 inci, telefonul se simte foarte bine în palmă, fiind ușor de utilizat chiar și cu o singură mână. De partea de procesare se ocupă un procesor Exynos 8890, care funcționează alături de 4GB RAM, iar sistemul de operare este același Android 6.0.1 Marshmallow pe care îl vedeți pe majoritatea terminalelor de top la ora actuală.

Samsung Galaxy Note 7 (12)

Am avut ocazia de a testa scannerul de iris în cadrul evenimentului și trebuie să recunoaștem că rezultatele acelor patru ani de dezvoltare sunt cât se poate de vizibile, senzorul fiind unul extrem de rapid. Samsung ar avea de gând să permită dezvoltatorilor să se folosească de acesta cu ajutorul unui API. Mai mult decât atât, coreenii negociază în prezent cu băncile pentru a le da posibilitatea utilizatorilor să autorizeze anumite tranzacții cu ajutorul său.

La prima vedere, scanner-ul de iris poate părea un briz-briz tehnologic complet inutil pentru omul obișnuit (și chiar este), dar este și o funcționalitate care, asociată cu o platformă software sigură, crește în mod considerabil valoarea dispozitivului.

Samsung Galaxy Note 7 (13)

Noul S-Pen este unul extrem de precis, și poate fi folosit pentru a traduce rapid propoziții, dar și pentru a crea diverse elemente, precum GIF-uri. Diametrul a fost redus cu 50% față de modelul precedent, iar acum, toate creațiile realizate cu acesta sunt incluse în noua funcție Samsung Notes.

Samsung Galaxy Note 7 (8)

Cât despre disponibilitatea telefonului, trebuie să știți că Vodafone au făcut deja public un comunicat prin care anunță sistemul prin care îl veți putea comanda. ,,Vodafone România are plăcerea să anunțe că noul Samsung Galaxy Note 7, care stabilește noi standarde pe segmentul dispozitivelor cu ecran mare, va fi disponibil la precomandă în perioada 16-30 august pe site-ul www.vodafone.ro, pentru toți utilizatorii săi.”

Cei de la Orange nu sunt la fel de expliciți în privința datelor, dar au implementat deja pe site un sistem de precomandă la această adresă și vin cu o promisiune atractivă. ,,Precomandă telefonul inspirat de idei curajoase: îl primești cu trei zile înainte de lansarea oficială în România, împreună cu un Gear VR.”

Cei de la Telekom te invită să te abonezi la newsletter dacă vrei să știi data exactă în care vei putea pune mâne pe terminal, folosind această adresă.