Samsung face o achiziție cu consecințe serioase pentru Google

Samsung face o achiziție cu consecințe serioase pentru Google

Google face o mare parte din banii săi oferind servicii de stocare în cloud companiilor și utilizatorilor casnici, iar noua achiziție a celor de la Samsung s-ar putea să afecteze dominația gigantului din Mountain View.

La ora actuală, cei mai importanți jucători când vine vorba de servicii de cloud profesionale sunt Amazon Web Services, Microsoft Azure și Google Cloud Platform. În practică, nu sunt nici pe departe singuri, dar un procent covârșitor dintre cei care cochetează cu o achiziție în domeniul infrastructurilor cloud, merg pe mâna Google, Amazon sau Microsoft. Dacă nu ar fi fost vorba de trei companii puternice, am fi putut afirma fără emoții că acesta ar fi un monopol. Se pare însă că respectiva piață va suferi o transformare în viitorul apropiat.

Fără prea multe surle și trâmbițe, Samsung a achziționat Joyent. O companie care s-ar putea să nu vă spună foarte multe, dacă nu cumva lucrați în mediul enterprise, Joyent are în portofoliu soluții dedicate pentru construirea și implementarea de aplicații cloud. De acum înainte, tot Joyent va reprezenta unealta ce va putea fi folosită de Samsung pentru a concura cu Google, Amazon sau Microsoft.

Tranzacția nu a fost însoțită de o sumă precisă,  dar oficialii sud coreeni au ținut să menționeze faptul că Joyent va continua să funcționeze ca o entitate independentă după acest proces de cumpărare. Singurul aspect ce va suferi modificări, ține de partea de finanțare a Joyent. După ce Samsung va investi o sumă semnificativă de bani în fermele de servere ale companiei de servicii cloud, aceasta va câștiga abilitatea să devină brusc mult mai competitivă și mai performantă în piață.

,,Până astăzi, ne-a lipsit un singur lucru. Ne-a lipsit scala necesară pentru a concura într-un mod eficient în piața foarte mare, care se dezvoltă rapid și este foarte competitivă a serviciilor computaționale de cloud. De acum, asta se va schimba.” Scott Hammond – CEO-ul Joyent a sintetizat foarte bine în cuvinte impactul pe care îl vor avea fondurile Samsung asupra viitorului companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo