09 dec. 2016 | 16:23

Samsung ar putea colabora cu Tesla în viitor

ACTUALITATE
Samsung ar putea colabora cu Tesla în viitor

Samsung nu are de gând să producă mașini, însă ar putea colabora cu cei de la Tesla.

În ultimii ani, subiectul mașinilor inteligente a devenit unul din ce în ce mai discutat. Apple și-a manifestat de curând interesul pentru acest sector, iar Google are deja vehicule autonome care circulă pe străzile din Statele Unite ale Americii. Pe parcursul timpului, au apărut și unele zvonuri conform cărora Samsung ar vrea să intre pe piața auto, mai ales după ce compania coreeană a achiziționat Harman.

Acestea zvonuri i-au determinat pe oficialii companiei să facă o serie de declarații, prin intermediul cărora au specificat în mod clar că nu au de gând să producă o mașină. În schimb, Samsung își dorește ca mașinile viitorului să se folosească de programele sale, sau chiar să includă componentele sale.

Un zvon apărut în presa din Coreea de Sud menționează că Samsung ar fi pus bazele unui parteneriat cu Tesla, prin intermediul căruia compania lui Elon Musk va folosi chip-urile produse de coreeni în vehiculele sale autonome. Procesoarele vor fi construite în mod special pentru cei de la Tesla, în funcție de indicațiile producătorului auto. Ar fi vorba aici despre un proiect pe termen lung și ar mai putea trece trei ani de zile până când fabricarea dispozitivelor va începe în mod oficial.

Desigur, după cum scriu și cei de la Sammobile, Tesla nu este singura companie producătoare de mașini electrice cu care Samsung are de gând să colaboreze. Coreenii sunt implicați în programul Progressive SemiConductor al celor de la Audi, furnizând memoria, iar de curând, a semnat un contract cu Lucid Motors, unul dintre rivalii Tesla, conform căruia Samsung va livra baterii pentru autovehiculele acestora.

Pentru moment, informațiile legate de parteneriatul cu Tesla nu au fost confirmate în mod oficial de Samsung. Cel mai probabil, vom afla mai multe informații în viitorul apropiat.