Rusia blochează cea mai importantă rețea de socializare profesională

Rusia blochează cea mai importantă rețea de socializare profesională

Rusia are de gând să blocheze cel mai mare site de socializare pentru angajați, în urma unei decizii date de un tribunal din Moscova.

Cerneala de pe tranzacția efectuată între Microsoft și LinkedIn, în valoare de 26,2 miliarde de dolari, nici măcar nu s-a uscat bine, că apar probleme pentru site-ul profesional, în Rusia. Se pare că guvernul de la Moscova are de gând să blocheze rețeaua de socializare profesională, în urma unei decizii date de un tribunal local din capitala Rusiei.

Decizia luată de tribunal este motivată de faptul că LinkedIn nu respectă legile din Rusia cu privire la protecția datelor. Astfel, începând cu data de 17 noiembrie, accesul la acest site ar urma să fie blocat pe întreg teritoriul țării. Cu toate acestea, compania încă are posibilitatea de a face apel în instanță față de decizia dată.

Noua interdicție este doar una din multele ce au apărut în urma deciziei legiuitorilor din Rusia cu privire la datele personale ale cetățenilor. Astfel, toate datele colectate de către companii trebuie stocate pe servere aflate pe teritoriul Rusiei. Motivarea pentru o asemenea acțiune este faptul că datele cetățenilor ar putea proteja în cazul unei breșe de sistem precum cea experimentată de LinkedIn în 2012, în timp ce alții spun că astfel, guvernul ar putea cere date ale utilizatorilor de la companii internaționale, arată engadget.com.

Așa cum relatează Times, Facebook și Twitter încalcă aceeași lege cu privire la stocarea datelor și nu este clar de ce tocmai LinkedIn a fost trasă la răspundere.

Din totalul de 467 de milioane de utilizatori ai rețelei LinkedIn, mai puțin de 5 milioane sunt ruși. Compania știe ce se întâmplă și a specificat că decizia tribunalului are potențialul de a perturba și șansele companiilor de a-și crește afacerile, folosind acest site. Compania vrea să aibă o întrevedere cu Roskomnadzor, serviciul oficial de supervizare a rețelelor telecom.

Citește și:
Etichete: