Roboții pun stăpânire pe Piața George Enescu: ce vei putea vedea în cadrul Bucharest Technology Week

Roboții pun stăpânire pe Piața George Enescu: ce vei putea vedea în cadrul Bucharest Technology Week

Timp de 3 zile, între 27 și 29 mai, roboții, gadget-urile și alte soluții tehnologice vor ocupa Piața George Enescu (Ateneu) din București în cadrul expoziției Bucharest Technology Week.

rintre expozanți se numără companii naționale, grupuri internaționale și echipe de studenți care au dezvoltat inovații în domeniul tech. Expoziția se adresează tuturor pasionaților de tehnologie, indiferent de vârstă sau ocupație, iar accesul este gratuit pentru cei înscriși pe www.techweek.ro.

De vineri până duminică, pe 27-29 mai, în piața George Enescu, la Ateneu, vizitatorii vor putea interacționa cu diferite produse și soluții tehnologice. 

De exemplu, vor fi roboți precum Câinele Zoomer, MiP Self Balancing robot, roboți de linefollower, roboți de minisumo, Gigi the 3rd sau un braț robotic.

Zoomer este un animal de companie care învață să reacționeze la diferite comenzi vocale, precum „șezi”, „culcat” sau „apără-mă”. Trebuie antrenat, iar atunci când își pierde antrenamentul, nu mai îndeplinește comanda primită. MiP Self Balancing robot este un robot de 20 de cm înălțime care poate fi controlat prin gesturi sau printr-o aplicație mobilă și reacționează la zgomote.

Ubtech Alpha 1S este un robot umanoid, care dansează, cântă și face chiar și flotări. Printre ceilalți roboții prezenți în expoziție se numără și roboți de linefollower (construiți astfel încât să se deplaseze respectând o linie de pe o suprafață plană) și roboți de minisumo (ocupanți ai locului 3 într-un concurs internațional de sumo pentru roboți), dezvoltați de studenți români.

Pentru prima dată în România la o expoziție tech, va fi prezenta Tesla Model S, una dintre cele mai performante mașini electrice din lume. Ei i se vor alătura modelul electric BMW i3 și plug-in hibridul BMW i8, hibridele Toyota RAV4 și Lexus IS 300h și Renault cu modelele Zoe și Twizy.

Cei care preferă deplasarea pe două roți vor avea acces la noile generații de transport electric, controlate prin mișcările corpului, oferite de Air motion, Smart balance, Ninebot, E-Twow și Nitroscooers.

Soluțiile pentru orașe inteligente vor fi prezentate de Tonis, V Tree, uRAD Monitor, E-Mobility. Numeroase orașe mari din lume folosesc deja tehnologia pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, iar soluțiile tech au intrat deja și în casele lor. La standul Eaton, vizitatorii vor descoperi diferite gadget-uri mentite să limiteze consumul de curent și energie, să controleze iluminarea și încălzirea sau senzori pentru fum și mișcare. Cei de la uRAD Monitor aduc în expoziție un senzor de poluare, care compară indicatorii obținuți cu cei din alte locații de pe glob.

Tot acolo, oamenii vor putea experimenta printarea 3D. Printarea 3D este prezentă în numeroase domenii, de la medicină, la industria auto și până la produse comerciale, devenind din ce în ce mai accesibile publicului larg. Printre soluțile prezente în expoziția Bucharest Technology Week se numără 3Doodler, un pix care desenează 3D, fiind operat de un buton. De asemenea, la standul celor de la iPrint 3D, vizitatorii vor afla mai multe despre 3D Selfie, sau cum își pot printa capul în 3D pentru a-l adăuga pe diferite figurine.

Înscrierea pentru acces gratuit pe 27, 28 și 29 mai în Piața George Enescu e disponibilă pe www.techweek.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: